Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

20:04, 15 lip 2016
tez sie pogubiłam bo najpierw piszesz ze róze z wiosny 2016 i zeszłego roku ...a potem ze kilka lat

Zagajanka 20:46, 15 lip 2016

Az musiałam sie cofnac do tego co juz pisałam.
Pierwsze roze byly sadzone u mnie w tym ogrodzie latem 2014, wiec teraz to juz jest trzeci ich sezon. Natomiast latem 2013, kiedy konczylismy nasza budowe, zaczelam pierwsze rozane eksperymenty u sasiadki-koleżanki czesc moich obecnych niewypalow obecnie wedruje do niej. I dosyc dobrze rosnie
polinka 21:00, 15 lip 2016

Część Janeczko

Dawno u Ciebie nie byłam ale dzisiaj i ja liste różana oblukalam choć nic z niej nie kojarze

Macham
kamila66 23:10, 15 lip 2016

Zagajanka napisał(a)

Cześć, Kamilko. Dziękuję za miłe słowo.
Plac zabaw fajny, ale ciagle myślę co z nim zrobić w przyszłości, kiedy już zniknie miłość do piaskownicy u dzieciaków. Basen? Dodatkowy Trawnik? - pomysłu na razie brak...

Trawnik bym wykreśliła, poszłabym w tę stronę, miejsce pod leżanki już masz http://www.dobrzemieszkaj.pl/otoczenie_domu/nawierzchnie_elewacje_dachy/153/woda_w_ogrodzie_ciekawe_pomysly_na_aranzacje,103377-155440.html
http://www.domowladni.pl/trend/341-domowe-spa-dla-kazdego
instrukcja gdyby były takie myśli, w jednym z odcinków 3 sezonu
http://odlotowyogrod.tvn.pl/aktualnosci,2935,n/jak-zmienic-ogrod-w-trzy-dni,158119.html
Madzenka 02:30, 16 lip 2016

Twoje Top 10 spójne z moim, pewnie bym tylko kolejność zmieniła. Ale na moje podsumowanie przyjdzie czas we wrześniu po drugim tłoczeniu
Ja cenie róze przede wszystkim za długość i obfitość kwitnienia
Pashmina sadzona jesienia 2015 kwitła u mnie jak szalona. Znajdzie się w Top 5 na pewno
carolina01 10:56, 16 lip 2016

Cześć. Na ogeodowisku jestem nowa i przegladakC ogrody natrafilam na piekny twoj ogrod z różami. Jestem pod wrażeniem tak ogromnej kolekcji. Sama jestem na etapie planowania nowego przedogrodka i bedzoe tam miejssce na rabate różaną. Planowałam Larisse kilka sztuk i do niej dołożyć róże, ktore już posiadam, niestety nazwe znam tylko jednej. Ale muszę przeanalizować twoja liste top 10 i upewnic sie w moim wyborze. Zapraszam do mojego ogrodu. Dziś zrobie plan frontu i wskaże miejsce planowanej różanki.
Zagajanka 22:05, 17 lip 2016

Margarete napisał(a)

Ja wiem, cierpliwośc to pierwsza cecha ogrodnika...tak sobie tylko "mędzę" jak widze takie piekne obrazki jak u ciebie i porównuje z moimi, ale póki co cierpliwie czekam...

No niestety, ogrodnictwo uczy cierpliwosci i pokory
Ale z innej strony jakoś tak się dzieje, ze nie zdążysz sie obejrzeć i już masz busz. I musisz przesadzać roslinki, bo z mikrusich się zrobiły giganty i potrzebują więcej miejsca
Zagajanka 22:11, 17 lip 2016

_Martini_ napisał(a)
Janka, dzięki za wskazówki! Czytam czytam czytam, próbuje to wszystko ogarnąć i juz mi się mózg lasuje. Ale co tam, takiego dobra nigdy za wiele
Ja również gustuję w bialych, bladorozach i purpurze.
Zostaję u Ciebie. Będę pilną uczennicą

Nie martw się, nawet nietrafiony wybór którejś rosliny nie jest przecież końcem świata (no chyba że sadzisz dziesiatki w jednym gatunku). Zawsze mozna ją przesadzić albo komuś oddać i szukać dalej
Zagajanka 22:19, 17 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Zaglądam za różaną listą od Madżen.. .. nie jestem fanką róż, ale też ich uzbierałam sporo.

Z topu te co mam, też się tam znalazły i tez mam takie same odczucia.
Z tych co mam do topu wrzucam Nostalgię i Lavender Flaver Circus (jakoś tak się pisze). Za długość kwitnienia.. te dwie u mnie kwitną najdłużej....

Nostalgie nie mam, chcociaż do poniekąd klasyk różany, - nie moje kolory.
A długo już masz Lavender Flower Circus?

Moja, która rośnie u mnie od zeszłego roku, kwitnie rzeczywiscie do tej pory, ale w tym przypadku ani kolor (za zimny dla mnie), ani jej pokrój krzaczka (miniaturka) mnie jakoś nie podnieca

Zagajanka 22:26, 17 lip 2016

polinka napisał(a)
Część Janeczko

Dawno u Ciebie nie byłam ale dzisiaj i ja liste różana oblukalam choć nic z niej nie kojarze

Macham

Cześć Poli, ja od czasu do czasu zaglądam do Ciebie współczuję powodzi na działce i podziwiam cudowniastego gracka
Z rózami wiem, ze jesteś na bakier, ale cóz - nie każdy musi pzrecież podzielać moją miłość do nich heh