Az musiałam sie cofnac do tego co juz pisałam.
Pierwsze roze byly sadzone u mnie w tym ogrodzie latem 2014, wiec teraz to juz jest trzeci ich sezon. Natomiast latem 2013, kiedy konczylismy nasza budowe, zaczelam pierwsze rozane eksperymenty u sasiadki-koleżanki czesc moich obecnych niewypalow obecnie wedruje do niej. I dosyc dobrze rosnie
Twoje Top 10 spójne z moim, pewnie bym tylko kolejność zmieniła. Ale na moje podsumowanie przyjdzie czas we wrześniu po drugim tłoczeniu
Ja cenie róze przede wszystkim za długość i obfitość kwitnienia
Pashmina sadzona jesienia 2015 kwitła u mnie jak szalona. Znajdzie się w Top 5 na pewno
Cześć. Na ogeodowisku jestem nowa i przegladakC ogrody natrafilam na piekny twoj ogrod z różami. Jestem pod wrażeniem tak ogromnej kolekcji. Sama jestem na etapie planowania nowego przedogrodka i bedzoe tam miejssce na rabate różaną. Planowałam Larisse kilka sztuk i do niej dołożyć róże, ktore już posiadam, niestety nazwe znam tylko jednej. Ale muszę przeanalizować twoja liste top 10 i upewnic sie w moim wyborze. Zapraszam do mojego ogrodu. Dziś zrobie plan frontu i wskaże miejsce planowanej różanki.
No niestety, ogrodnictwo uczy cierpliwosci i pokory
Ale z innej strony jakoś tak się dzieje, ze nie zdążysz sie obejrzeć i już masz busz. I musisz przesadzać roslinki, bo z mikrusich się zrobiły giganty i potrzebują więcej miejsca
Nie martw się, nawet nietrafiony wybór którejś rosliny nie jest przecież końcem świata (no chyba że sadzisz dziesiatki w jednym gatunku). Zawsze mozna ją przesadzić albo komuś oddać i szukać dalej
Nostalgie nie mam, chcociaż do poniekąd klasyk różany, - nie moje kolory.
A długo już masz Lavender Flower Circus?
Moja, która rośnie u mnie od zeszłego roku, kwitnie rzeczywiscie do tej pory, ale w tym przypadku ani kolor (za zimny dla mnie), ani jej pokrój krzaczka (miniaturka) mnie jakoś nie podnieca
Cześć Poli, ja od czasu do czasu zaglądam do Ciebie współczuję powodzi na działce i podziwiam cudowniastego gracka
Z rózami wiem, ze jesteś na bakier, ale cóz - nie każdy musi pzrecież podzielać moją miłość do nich heh