Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 22:45, 06 wrz 2017

inka52 napisał(a)
Janeczko proszę o kontakt pozdrawiam T.

Odpisalam
inka74 07:01, 07 wrz 2017

Też takie baty staram się wycinać drażnią mnie okropnie
Kasia_CS 09:31, 07 wrz 2017

A baty wycinacie dopiero wiosną? Bo mi Ascot wypuscila takie 3...
_Martini_ 17:10, 08 wrz 2017

Zagajanka napisał(a)

Sobie zapinowałam. Ostatecznie nie zdecydowałam się na białą róże. Jakoś nie mogę się przekonać. Aspirin u Ciebie zbudowała ładny krzew, ale kwiat niezbyt mi przypadł do gustu. Szekspir dostanie bladawce do towarzystwa
Jak to jest trawa na zdjęciu?
_Martini_ 17:12, 08 wrz 2017

Ja takie długie pędy na pewno w przyszłym sezonie będę skracać od razu. Moje róże też takie wypuściły przy drugim kwitnieniu, ale nawet pewnie nie wszystkie zdążą zakwitnąć. A na niektórych nawet pąków nie widziałam.
Zagajanka 22:08, 08 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)
A baty wycinacie dopiero wiosną? Bo mi Ascot wypuscila takie 3...

A jakiej wysokości masz Ascota teraz? U mnie z batami nie jest wyższy niz jakieś 90 - 100 cm. I to jego ponoć docelowa wysokość.
Zasadniczo róze na końcach batów kwitną, więc jest jeszcze szansa, ze będą na nich kwiaty przed przymrozkami. Jak przycinać, to dopiero wiosną albo po pierwszym kwitnieniu latem, bo teraz mogą wypuścić świeże pędy, które nie zdążą zdrewnieć przed zima i zmarzną.
Zagajanka 22:10, 08 wrz 2017

_Martini_ napisał(a)

Sobie zapinowałam. Ostatecznie nie zdecydowałam się na białą róże. Jakoś nie mogę się przekonać. Aspirin u Ciebie zbudowała ładny krzew, ale kwiat niezbyt mi przypadł do gustu. Szekspir dostanie bladawce do towarzystwa
Jak to jest trawa na zdjęciu?

Bladawce z Williamem to tez dobry pomysł.
Trawka na zdjęciu to oczywiście Morning Light
Zagajanka 22:14, 08 wrz 2017

_Martini_ napisał(a)
Ja takie długie pędy na pewno w przyszłym sezonie będę skracać od razu. Moje róże też takie wypuściły przy drugim kwitnieniu, ale nawet pewnie nie wszystkie zdążą zakwitnąć. A na niektórych nawet pąków nie widziałam.

Te baty w tym sezonie i tak są u mnie krótsze niż w zeszłym. W 2016 było bardziej sucho, ponoć to też powoduje wyrzucanie takich "wędek" przez róże.
Róże bedą kwitnąć nawet po pierwszych przymrozkach - w ubiegłym sezonie ostatnie zdjecia robiłam im 4.12.16 - tak że jest szansa, że jeszcze zakwitna na końcach tych batów.
Kasia_CS 22:20, 08 wrz 2017

Zagajanka napisał(a)

A jakiej wysokości masz Ascota teraz? U mnie z batami nie jest wyższy niz jakieś 90 - 100 cm. I to jego ponoć docelowa wysokość.
Zasadniczo róze na końcach batów kwitną, więc jest jeszcze szansa, ze będą na nich kwiaty przed przymrozkami. Jak przycinać, to dopiero wiosną albo po pierwszym kwitnieniu latem, bo teraz mogą wypuścić świeże pędy, które nie zdążą zdrewnieć przed zima i zmarzną.

No to z moim coś jest nie tak... Krzak ma ok 75 cm, a baty 130-140cm... pąków kwiatowych brak... może to jednak dziczki?
Zagajanka 22:33, 08 wrz 2017

wstaw u siebie zdjęcie - może coś podpowiemy