Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 15:45, 17 mar 2018

Ewik napisał(a)
Imogen też mnie ciekawi , narazie fotek nie ma zbyt wiele .krokusy masz wypasione u nas może z 1 2 cm mają. Pogoda totalnie zwariowana , na weekend nawet -11 C w nocy pokazuje.

U nas śnieżek leży po raz pierwszy w tym sezonie i -5 w dzień! W nocy było zimniej, ale i tak mniej niż zapowiadali! Jeszcze tylko jutro i poniedziałek, potem już ma być coraz lepiej.

Zagajanka 15:52, 17 mar 2018

Rench napisał(a)

Gdzie Ty kupujesz te wszystkie cudeńka ?
Naprawdę niewielką ilość kupiłaś

No naprawdę niewielką tym razem Chyba ze zacznę się przerzucać na donice i ustawiać je na "parkiecie", gdzie kiedyś będzie altanka vel pergola wtedy bedzie mozna poszaleć...

Tym razem róże przyjadą do mnie z Niemiec, z Draegera oraz jedna nóweczka od DA z Anglii, ale coś też zamawiam lokalnie w RZ.
Kasia_CS 16:37, 17 mar 2018

Janko, a może wiesz, jak to jest z tym miedzianem-jeśli pryskalam w jeden z tych pogodnych dni, kiedy był ten cudny weekend, to on ma szanse zadzialac jak teraz znowu temperatury minusowe? czy powinno się powtórzyć oprysk dla świętego spokoju ?
bleebla 17:12, 17 mar 2018

Bedziesz na targach? Napisalam info u siebie
Buziaki
gosika67 17:57, 17 mar 2018

Kochana jestem ciekawa tych zamówionych okazów, a dalie-pompony ładne, też muszę nabyć kilka sztuk, rozweselają rabaty.Pozdrawiam.
Zagajanka 22:08, 17 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
Janko, a może wiesz, jak to jest z tym miedzianem-jeśli pryskalam w jeden z tych pogodnych dni, kiedy był ten cudny weekend, to on ma szanse zadzialac jak teraz znowu temperatury minusowe? czy powinno się powtórzyć oprysk dla świętego spokoju ?

Kasiu, wg mojej wiedzy, wystarczą 6 godzin bez opadów w temperaturze powyżej 6C i miedzian powinien swoje zrobić - to działa jak dezinfekcja. Oczywiście, zawsze możesz powtórzyć "dla świętego spokoju" ja się cieszę, jak mi się uda chociaż raz całość opryskać
Zagajanka 22:12, 17 mar 2018

bleebla napisał(a)
Bedziesz na targach? Napisalam info u siebie
Buziaki

Cześć, koleżanko 8.04 na pewno nie - mamy już plany, a 07.04 zobaczymy.
Teraz coś planować nie mogę wcale - od grudnia trwa jś nieprzemijająca kolejka chorób: jak w karuzeli - ja, Misiek, małż i tak w nieskończoność chyba Ile to już imprez musieliśmy opuścić... szkoda gadać.
Zagajanka 22:16, 17 mar 2018

gosika67 napisał(a)
Kochana jestem ciekawa tych zamówionych okazów, a dalie-pompony ładne, też muszę nabyć kilka sztuk, rozweselają rabaty.Pozdrawiam.

Pomponówki polecam, - tak jak piszesz, rozweselają rabaty i to do późnej jesieni
Na nóweczki różane sama czekam i zacieram rączki! Niech no to zimno już sobie idzie na dobre - a sio!
Rench 12:58, 20 mar 2018

Zagajanka napisał(a)

No naprawdę niewielką tym razem Chyba ze zacznę się przerzucać na donice i ustawiać je na "parkiecie", gdzie kiedyś będzie altanka vel pergola wtedy bedzie mozna poszaleć...

Tym razem róże przyjadą do mnie z Niemiec, z Draegera oraz jedna nóweczka od DA z Anglii, ale coś też zamawiam lokalnie w RZ.

Ta z Anglii to ma chyba większy koszt przesyłki niż sama róża
Miedzianem to kiedy pryskasz,jak tylko zrobi się cieplej,czy dopiero aż pokażą się pączki ?
kasja83 20:09, 21 mar 2018

Zagajanka napisał(a)

Kasiu, wg mojej wiedzy, wystarczą 6 godzin bez opadów w temperaturze powyżej 6C i miedzian powinien swoje zrobić - to działa jak dezinfekcja. Oczywiście, zawsze możesz powtórzyć "dla świętego spokoju" ja się cieszę, jak mi się uda chociaż raz całość opryskać

Aż sobie zacytuję....miedzianem jedziesz wszystko?