Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 14:01, 06 sie 2016

Alu zdjęcia najważniejsze, a potem co się rzuci w oczy.
Myślę że skończyłam część rabaty jeśli coś nie tak to walić prosto z mostu póki roślinki nie mają dużych korzeni, wsio łatwo przesadzić

Mira104 14:24, 06 sie 2016

Domi mi chodziło o coś takiego, ja tak zabezpieczyłam się od sąsiada, dałam u niego taka folię nie wiem skąd mąż ją przytargał. Tak samo zrobiłam ze skarpą sąsiada z drugiej strony, bo jego chwasty to masakra.

MirellaB 14:40, 06 sie 2016

Brązowa trawa coraz bardziej mi się podoba
Z dwóch stron mam sąsiadów z nie zrobionymi jeszcze ogrodami. Podkaszają, pryskają randapem. Zawsze się wówczas martwię o moje rośliny, ale co zrobić, zabronić nie mogę
anbu 15:04, 06 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Alu zdjęcia najważniejsze, a potem co się rzuci w oczy.
Myślę że skończyłam część rabaty jeśli coś nie tak to walić prosto z mostu póki roślinki nie mają dużych korzeni wsio łatwo przesadzić

Mira mi się mega podoba
Tam z tyłu masz miskanty? A klon to ten ostatnio zakupiony, tak?
Pokaż jeszcze z szerszej perspektywy
hindsight 15:07, 06 sie 2016

Mira, cyknij mi jakieś zdjęcie nie z góry, bo nie widzę, jak to jest zrobione jak mocowaliście tę matę do ogrodzenia?

Rabata już w przyszłym sezonie będzie bardzo ładna, bo buksy i trawy urosną, ten wygryziony (chorował? ) się zabuduje, tylko nie wiem, czy dobrze, że brązowe masz przy miskantach. Mówię o tych dwóch najdalej na pierwszym zdjęciu. W ogóle to ja mam teraz fazę na kulki razem, w nierównej rozsypce, choć prosto też mam, ale może to się zmieni hahaha, będę w zimie tworzyć nawiasem mówiąc, mam ochotę połowę roślin wywalić. I część wywalę.

Ale na razie nic nie ruszam, bo muszę działkę obrobić, rabaty będę wiosną przemeblowywać.
anbu 15:17, 06 sie 2016

hindsight napisał(a)

Ale na razie nic nie ruszam, bo muszę działkę obrobić, rabaty będę wiosną przemeblowywać.

Ty Moja Droga to się rusz i wątek załóż, bo my tu wszystkie ciekawe jesteśmy
hindsight 15:31, 06 sie 2016

Ruszę się, słowo harcerza, ale jeszcze nie teraz

Ja jestem dziś znów u ciebie, tym razem od początku, na razie jestem na etapie debaty, w jakiej odległości sadzić zadołowane stożki - stochy, bo wielkie bydlaki czyli jakoś po połowie kwietnia.
Mira104 15:41, 06 sie 2016

Nom bukszpan zachorował, więc go ratowałam i do póki ma choć 1 zielony listek i nie zaraża innych to będę ratować No chyba, że się wkurzę na maxa. Walerek powiedział, co robić zastosowałąm jego rady i na razie jakby się zatrzymał w usychaniu.

Tutaj Domi zobacz - tuje mam w skarpie posadzone, zostawiłam ścieżkę.

Mata jest przytwierdzona do ziemi, szpikulcami, mogą to być np. długie gwoździe.

Mirella Ty się ciesz, że sąsiedzi koszą, czy czymś tam pryskają. Bo u mnie nic nie robią, no chyba że moimi rękami. W końcu powiedziałam dość, bo ileż można komuś działkę obrabiać. Dałam taką folię, a teraz już będę zwracać uwagę, żeby posprzątali swoje "śmieci".
Anuś
dokładnie tak jak piszesz miskanty LM, klonik ten co ostatnio kupiłam, buksy już są tam też jakiś czas, tylko je przycinam. No trawki brązowe jak zobaczyłam w limbie- miłość od 1 kuknięcia Berberysy - to Toszka
Jeszcze 1 napiszę buksy w tym roku już 3 razy obcięłam, do 1 cięcia namówiła mnie Tosia i dzięki wielki bo popatrzcie jakie mają śliczne przyrosty i jakie są gęste.
anbu 15:44, 06 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Jeszcze 1 napiszę buksy w tym roku już 3 razy obcięłam, do 1 cięcia namówiła mnie Tosia i dzięki wielki bo popatrzcie jakie mają śliczne przyrosty i jakie są gęste.

A w jakich terminach dokładnie cięłaś?
hindsight 15:56, 06 sie 2016

Ja tez bym ratowała. Napisz o tym cięciu. Bo ja jakaś strachliwa jestem. Moje rosną na słońcu, więc boję się przypalenia.

P.s wysłałam pw