Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 22:37, 10 mar 2016

Danusiu my zamawiamy obornik na cały rok, bo przy dużym zamówieniu mamy taniej i do tego transport gratis. A obornik jest fajny przemielony, składowany, oczywiście pachnie łajnem Ja nim podsypuję wszystko i rośliny fajnie rosną.
danuta_szwajcer 08:34, 11 mar 2016

To trzy worki poproszę dla mnie No i mamy pogodę na prace ogrodowe brrr Ciepełka i zdrowiej
Mira104 08:48, 12 mar 2016

Ok Danusia, zamówię dla Ciebie 3 worki tylko uzbrój się w cierpliwość
Pogoda fatalna siąpi i jest nieprzyjemnie, zresztą ja i tak nie wychodzę, kurcze za 2 tygodnie już święta.
A mam pytanie zamawiałaś już tam wcześniej róże w Florinbudzie?
danuta_szwajcer 10:15, 12 mar 2016

Mira104 napisał(a)
Ok Danusia, zamówię dla Ciebie 3 worki tylko uzbrój się w cierpliwość
Pogoda fatalna siąpi i jest nieprzyjemnie, zresztą ja i tak nie wychodzę, kurcze za 2 tygodnie już święta.
A mam pytanie zamawiałaś już tam wcześniej róże w Florinbudzie?

Nigdy róż nie zamawiałam, tylko lilie zamawiałam do tej pory w necie, moja synowa zamawiała w Rozarium i piękne sadzonki tak jak powojniki e-clematisy tez dorodne i zdrowe. Ale pytałam u nas na O i polecają tam gdzie zamowilismy. Wole kupować jak coś widzę no ale róż takich nie kupie niestety. Pogoda to brak słow no i już porobiłam w ogrodzie a potem w Wielki Tydzień to już w ziemi się nie grzebie.
MirellaB 11:50, 12 mar 2016

Mira104 napisał(a)
Mirella, a jesteś zadowolona? Sprawdza się do trawy?

Jestem bardzo zadowolona
Drimeth 13:20, 16 mar 2016

To ja się przywitam i biegnę czytać od początku

Róże zamawiałam w necie w polecanych szkółkach. Żeby nie robić reklamy to mogę podać na priv. Pierwsze zamówienia w zeszłym roku, teraz też czekam na paczki.
Mira104 15:11, 16 mar 2016

Bardzo chętnie poproszę o nazwy sprawdzonych szkółek, u mnie o dziwo, bo mieszkam w dość dużym mieście nie ma szkółek, takich z prawdziwego zdarzenia, gdzie jest duży wybór i w miarę rozsądne ceny. Jak rozmawiałam z ogrodnikiem od znajomych, to on do Pisarzowic jeździ, to ponad 60 km.
Jest sklep ogrody 20 wieku, ale ceny tam są zabójcze róże 45 zł i wzwyż, i żadna rewelacja, jak kiedyś policzyłam, to różnica pomiędzy zamówieniem przez net, a sklepem była ok 500 zł, a to już sporo.
Jeśli macie namiary na szkółki z różanecznikami, lawendą, trawami ozdobnymi bardzo chętnie biorę all

Drimeth, a jaka dużą Ty masz działkę? może powiedz, co u siebie działasz, albo jakieś zdjęcia wklej możesz spokojnie u mnie
Mira104 10:36, 17 mar 2016

Moje pierwsze krokusy, ale radocha

ma ktoś może pomysł jak uformować ten bukszpan, nie był nigdy formowany dostałam go i jest taki krzaczasty, jak z niego zrobić kulę, czytałam porady Danusi, tylko on nie ma 1 głównego pędu, za to pełno małych gałązek

obecnie na placu mam piaskownice, ku uciesze mojego psa uwielbia na piasku szaleć, najpierw poszła warstwa ziemi, a teraz piach wszystko będzie wymieszane glebogryzarką
Drimeth 10:53, 17 mar 2016

Pies fantastyczny!
Gratuluję krokusów Moje nadal się czają. Listki już są, ale nie widać jeszcze kolorów.
Szkółki wyślę na priv. Nie chciałabym być posądzona o reklamę.
Toszka 11:04, 17 mar 2016

bukszpana oczyść z suchego. Jesli ma przesuszone korzenie to obetnij. Ja bym od razu ciachała w kulę. On się uzupełni, odrośnie i zarosnie tam gdzie łyse się pokaże.
Oczywiście ciachaj jak nie będzie groźby przymrozków. Drugi termin cięcia buksów to ok 20 czerwca.