Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 23:18, 23 mar 2016

Karolcia tego jest ponad 100 szt. Porozdzielam niech inni też mają ładnie w ogrodzie
Skula 17:19, 26 mar 2016

Mira104 17:07, 27 mar 2016

Wszystkim wszystkiego najlepszego
spokoju, radości, smacznego jajka i oczywiście mokrego dyngusa
danuta_szwajcer 20:10, 29 mar 2016

Nie dostałam i się lekko zdenerwowałam i tyle z tych zakupow bo najpierw okazało się, że nie ma tej a potem tamtej no to w sumie im podziękowałam i tyle. W sumie zależało mi na takich dwóch konkretnych a reszta była już chciejstwem .Ale mysle, ze powinnas w tym tygodniu już dostać przesyłkęTeraz się zastanawiam nad powojnikami bo mam takie miejsca gdzie bym posadzila i liste rh zrobiłam bo musze dosadzić. dzisiaj wolny dzień zrobiłam na prace w ogrodzie i padam bo caly dzień robiłam i jeszcze mi tyle tego zostało
Mira104 09:02, 30 mar 2016

Wczoraj wysłałam do nich maila i maja mi wysłać w przyszłym tygodniu. Trochę irytujące jest ich podejście do klienta tym bardziej, że kasę dostali od razu przy zamówieniu.
Zamówiłam też porzeczki szczepione na pniu, agrest, lilak szczepiony Krasawica Moskwy, wiąż holenderski i jabłoń royality teraz czekam na przesyłkę.
Wczoraj też robiłam trochę porządków w ogrodzie, przycięłam bukszpan śmieję się bo z dużej rozczochranej " miotły" zrobiło się maleństwo. Dosadziłam małe bukszpany będę je formować w kulę. W sumie najpierw chciałam kupić duże kulki, ale co ja potem zrobię z tym co mam.
Drimeth 11:42, 30 mar 2016

Super, że już działacie!
Moje bukszpany czekają na fryzjera, to samo żywopłot z choiny. Lawendy też już chyba czas przyciąć.
Dziś mam akcję reorganizacyjną jednej z rabat, którą chciałam zacząć realizować. Okazało się, że dwie z roślin zaproponowane przez Panią Architekt są trudne do dostania, więc myślałyśmy nad zamiennikami Jak dobrze pójdzie to w sobotę zakupy
Mira104 11:55, 30 mar 2016

Pochwalę się moimi sadzonkami pomidory oraz hortensje, te większe to limonkowe, a mniejsze to vanilki od Bożenki z hortensjady

Mira104 11:59, 30 mar 2016

I jeszcze dzisiejsze zakupy bukszpanu nawet ładnie ukorzeniony i takie grube listki i teraz pytanie, czy mam go przyciąć, czy poczekać do czerwca

Mira104 12:05, 30 mar 2016

Ja w tamtym roku przycięłam lawendy i w sumie żałowałam, bo mi nie zakwitły, dlatego zastanawiam się czy w tym roku je przycinać. Tak samo jak już chyba nie zakupię krokusów żółtych i białych, bo nie wzeszły, albo nie zakwitły nie wiem co jest grane.
Drimeth 12:24, 30 mar 2016

Ładne sadzonki bukszpanu. Ja bym trochę poczekała i cięła później, ale może wypowie się ktoś bardziej zaznajomiony z tematem. Nadal się uczę.
Lawendę wsadzałam w zeszłym roku młodziutką i mi nie zakwitła. Mam nadzieję, że w tym roku się pokaże.

Może krokusy nie wzeszły, bo coś zjadło cebule. Albo zgniły?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies