Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 07:27, 23 mar 2025

Asia to są zdjęcia z 2022 r, łodygi trzeba podpierać bo się kładą. Nie mam z dalszych lat, ale nic się nie zmieniło w jego wielkości
antracyt 07:55, 23 mar 2025

Ja tak jak Wiktoria, myślałam że to zeszłoroczne zdjęcia. Szachownica mnie urzekła, wilczomlecz też piękny.

Ty Gipsy Boy usunęłaś, ja na pierwsze kwitnienie czekam. Mam nadzieję, że wystarczająco daleko od furtki go posadziłam.
Wafel 11:12, 23 mar 2025

Dziękuję Mirka za zdjęcia , teraz widzę że mogłam go bardziej między tawuły wcisnąć, zwłaszcza że lubi się pokładać, choć czytałam, że przyczyną może być zbyt zasobna gleba.
mirkaka 14:07, 23 mar 2025

antracyt napisał(a)
Ja tak jak Wiktoria, myślałam że to zeszłoroczne zdjęcia. Szachownica mnie urzekła, wilczomlecz też piękny.

Ty Gipsy Boy usunęłaś, ja na pierwsze kwitnienie czekam. Mam nadzieję, że wystarczająco daleko od furtki go posadziłam.

Jeszcze nie usunęłam, ale wkrótce, na razie przycięty
mirkaka 14:08, 23 mar 2025

Wafel napisał(a)
Dziękuję Mirka za zdjęcia , teraz widzę że mogłam go bardziej między tawuły wcisnąć, zwłaszcza że lubi się pokładać, choć czytałam, że przyczyną może być zbyt zasobna gleba.

Być może
mirkaka 14:12, 23 mar 2025

Posadziłam dziś bób do doniczek, po 3 ziarenka, mam 15 doniczek. Niech w domu wykiełkuje, potem posadzę do gruntu.
Zasiliłam również wszystkie cebulowe, ciemierniki i irysy bródkowe azofoską. Resztę może za kilka dni, ma pod koniec marca padać, oby.
Kompostu na razie nie mogę użyć, jest chwilowo niedostępny
Gruszka_na_w... 14:13, 23 mar 2025

Ładny ten wilczomlecz, Prac remontowych współczuję. Przy nich zawsze jest sporo zamieszania i bałaganu zgodnie z regułą, że zanim będzie pięknie musi być rozgardiasz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mirkaka 05:54, 24 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ładny ten wilczomlecz, Prac remontowych współczuję. Przy nich zawsze jest sporo zamieszania i bałaganu zgodnie z regułą, że zanim będzie pięknie musi być rozgardiasz.

To prawda, ja wytrzymuję budowlańców miesiąc, potem już zaczynają mi działać na nerwy, drażni mnie bałagan, ich obecność, że się panoszą w moje przestrzeni, i mam wrażenie że się coraz bardziej zasiedlają zamiast odwrotnie Ale wiem, że jeszcze tydzień, może dwa i będzie po
UlaB 08:35, 24 mar 2025

Jakie cudne ciemierniki w kostce!!!! I cała reszta piękna, kolorowa, zadbana.
Ewa777 13:33, 24 mar 2025

Mirka, dopytałam o te moje posadzone w ubiegłym roku Hakonechloa, to jednak są żółte z białym paskiem. Masz takie? Będziesz je dzieliła?