Zdjęcia najlepiej robić po skoszeniu, wtedy ogród zawsze wygląda estetyczniej
Onokela jest u mnie zeszłego sezonu, chyba też starsze liście zasychały, nie pamiętam dobrze, myślałam że to normalne, zaobserwuję w tym roku, trzeba trochę poczytać o tym, może to faktycznie grzyb
Podporę mam mocną, z prętów stalowych, kiedyś robiłam ją dla róży, czy powojnika, teraz jest dla fasolki, jest mocna i wysoka
Pod kawałkami drewna jest właśnie okrągły zbiornik z ziemią zalaną wodą i w nim posadzona Onoklea, paproć, pamiętasz jak byłaś u mnie to nie nie mogłam sobie przypomnieć jej nazwy.
Ponoć lubi żyć w błocie Bałam się że nie przeżyła zimy w tej wodzie, ale widzę że jednak startuje czyli nie ma za mokro Te konary chciałabym jak najszybciej ukryć pod liśćmi bo trochę sztucznie to wygląda
Ja generalnie jestem bardzo ze swojego eMa zadowolona, bardzo mi pomaga ostatnio w ogrodzie
Cieszę się że się warzywnik podoba, wykrojony pomiędzy ścieżką i rabata
Póki co polecam, mam nadzieję że zimą się sprawdzi. Do tej pory kupowaliśmy marchew czy buraki i dołowaliśmy u siebie pod ziemią, ale to kłopot zimą coś wykopywać,
Pod tarasem super pomysł, najlepiej żeby w tarasie zrobić klapę i masz dojście do piwniczki. Ty pod tarasem możesz nawet zrobić większą, taką do której będzie można wejść po schodkach
No wiem właśnie że jesteś po rozwiezieniu fury kompostu, mój był w miarę fajny, sypki, lekko wilgotny, ale i tak ciężko . Jak eM mi zaczął pomagać to wszystko poszło dużo szybciej
Mówisz żeby folię rozłożyć wcześniej, to tak zrobię, dziś u nas co chwila pada deszczyk, może jutro się za to weźmiemy, dzięki za radę