Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Ulina 20:42, 19 cze 2025

mirkaka napisał(a)

To prawda, na różach wyjątkowo mało, natomiast na czereśniach, jabłonkach, bobie, jaśminie aż się lepi. U mnie mrówki też siedzą pod donicami, ale jak masz podstawkę to nie włażą do donicy tylko w kostce są.
Róże najbardziej kochane przeze mnie to
Crown Princess Margaret Austina , dość zdrowa
Golden Celebration- głęboka żółć, dość zdrowa
Charles Austin, dość zdrowa
The Pilgrim- jasno żółta, Austina, dość zdrowa
Elfe, ale ona jest chorowita, teraz właśnie złapała rdze, ale jej kwiaty uwielbiam
pozostałe
Tea Clipper Austina wysoka słabo kwitnie
Pat Austin, zwiesza główki , kolor cudny
Bernstein Rose Tantau, niska, kolor ciemna ciepła z domieszką moreli żółć, zdrowa
Westerland wielka, kolczasta, szybko się obsypuje, zmienia kolor pomarańczowy na domieszkę z różem, średnio zdrowa
Belwedere cudny kwiat, ale nie zbudowała sporego krzaczka, cięgle jakaś taka średnia, średnio zdrowa

Można zachorować bo na liście już Lady of Charlotte to jeszcze 2 pierwsze dojdą i pas trawnika na tyłach rabaty zniknie. Kto to wszystko obrobi potem, muszę poszukać dziur w rabacie
Joku 20:44, 19 cze 2025

Ostro zadziałałaś. Pomyślałam sobie że mogłabym podobnie potraktować moja ziemię z opuchlakami ale podejrzewam że spirytus byłby za mało skuteczny.
Magara 22:53, 19 cze 2025

Mirka, straszną robotę miałaś z tymi pomidorami i odkażaniem, bardzo współczuję
Ja bym pewnie nawet nie wiedziała, że mam jakiegoś wirusa.

Oby nowe pomidory dobrze rosły, trzymam kciuki