Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 10:46, 23 cze 2025

Winchester Cathedral

oprócz róż

piwonia

mirkaka 10:50, 23 cze 2025

Tu jeśli się przyjrzycie widać ścieżkę którą wydeptał jeżyk w poszukiwaniu wody

susza się zaczęła w moim ogrodzie, znów podlewam,
kolory róż na moim monitorze trochę zbyt intensywne, więc oglądając weźcie na to poprawkę
Miłego oglądania
ewsyg 11:29, 23 cze 2025

mirkaka napisał(a)

Dziękuję, niektóre już łapią mączniaka jak np Elfe, lubię tę róże ale jest dość chorowita, teraz złapała mączniaka i rdzę, zbieram się żeby pod nią kucnąć i obrywać wszystkie liście z rdzą

Tej w donicy wymień ziemię, dodaj kompostu, obornika, gliny

Ja moją Elfe wykopałam, chorowała, słabo rosła i odpuściłam sobie walkę o nią. Twoja jest duża. Róże pięknie Ci kwitną. Czekam na Chandos Beauty, bo to u mnie nowość. Bardzo jestem ciekawa jej kwiatów i zapachu. U mnie Burgundy Iceberg bardzo choruje, Twoja wygląda na zdrową. Ja też mam na jednej róży wżery na liściach, a Rhapsody in blue ma kwieciaka malinowca. Przesadziłam ja do doniczki, ponieważ dodatkowo zaczęła wypuszczać spore odrosty i to w dość dużej odległości od krzaka. Teraz mogę ją bardziej kontrolować. Masz wspaniałe warzywa. U mnie też widziałam jeżyka, nawet go wiosna trochę dokarmiałam.
Gosialuk 13:19, 23 cze 2025

Jestem pod wrażeniem. Różany spektakl przepiękny.
Ścieżkę dojrzałam, na pewno cieszy cię jego obecność w ogrodzie.
Onoklea dalej zdrowa? Moja już zaczęła coś łapać. Chyba muszę opryskać na grzyba.
mirkaka 16:17, 23 cze 2025

ewsyg napisał(a)

Ja moją Elfe wykopałam, chorowała, słabo rosła i odpuściłam sobie walkę o nią. Twoja jest duża. Róże pięknie Ci kwitną. Czekam na Chandos Beauty, bo to u mnie nowość. Bardzo jestem ciekawa jej kwiatów i zapachu. U mnie Burgundy Iceberg bardzo choruje, Twoja wygląda na zdrową. Ja też mam na jednej róży wżery na liściach, a Rhapsody in blue ma kwieciaka malinowca. Przesadziłam ja do doniczki, ponieważ dodatkowo zaczęła wypuszczać spore odrosty i to w dość dużej odległości od krzaka. Teraz mogę ją bardziej kontrolować. Masz wspaniałe warzywa. U mnie też widziałam jeżyka, nawet go wiosna trochę dokarmiałam.

Zauważyłam że opuchlaki lubią róże, Burgundy też i u mnie choruje na mączniaka, zresztą u mnie mączniak atakuje większość róż, nie znoszę tego grzyba
Rhapsody w donicy? Ona u mnie jest wysoka, ciekawe jak będzie się czuła w donicy?
mirkaka 16:18, 23 cze 2025

Gosialuk napisał(a)
Jestem pod wrażeniem. Różany spektakl przepiękny.
Ścieżkę dojrzałam, na pewno cieszy cię jego obecność w ogrodzie.
Onoklea dalej zdrowa? Moja już zaczęła coś łapać. Chyba muszę opryskać na grzyba.

Gosia, tak zdrowa, ale ona siedzi praktycznie w błocie, jak pada deszcz to w błocie wodnym
Może to nie grzyb a przesuszenie?
sylwia_slomc... 18:05, 23 cze 2025

Zachwycające róże Jak myślisz żeleźniak dałby radę w łące? MAM na rabacie leśnej i może bym spróbowała rozsadzić....
TAR 18:15, 23 cze 2025

Mirko. Masz bardzo ladnie skomponowane roze w otoczeniu innych roslin. Tak wlasnie lubie i w takiej formie maja najwiekszy urok. Widzialam u kogos mnostwo roz na rabatach i byly to tylko roze. Dla mnie ogolne wrazenie chaosu az zęby bolaly. I od razu skojarzenia z kwiaciarnia.

A roze spasowane z trawami, bylinami wplecione w ogrod sa naprawde prawdziwa ozdoba. Az sie chce miec.
Dwa miejsca. I tu i tu roze ale od jednego odrzuca a w drugim zachwyca. Gratki. Pieknie to wyglada
mirkaka 18:17, 23 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zachwycające róże Jak myślisz żeleźniak dałby radę w łące? MAM na rabacie leśnej i może bym spróbowała rozsadzić....

myślę że tak, ja go miałam na rabacie przy różach ale taki był ogromny, te wielkie liście że się przeraziłam i wysadziłam do lasku, tam gdzie jest bardzo sucho, i na drugi rok zakwitł, co prawda tylko 3 kwiatostany, ale i tak się cieszę
sylwia_slomc... 18:20, 23 cze 2025

mirkaka napisał(a)

myślę że tak, ja go miałam na rabacie przy różach ale taki był ogromny, te wielkie liście że się przeraziłam i wysadziłam do lasku, tam gdzie jest bardzo sucho, i na drugi rok zakwitł, co prawda tylko 3 kwiatostany, ale i tak się cieszę

Dzięki, to chyba się zdecyduję spróbować