Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 18:23, 23 cze 2025

TAR napisał(a)
Mirko. Masz bardzo ladnie skomponowane roze w otoczeniu innych roslin. Tak wlasnie lubie i w takiej formie maja najwiekszy urok. Widzialam u kogos mnostwo roz na rabatach i byly to tylko roze. Dla mnie ogolne wrazenie chaosu az zęby bolaly. I od razu skojarzenia z kwiaciarnia.

A roze spasowane z trawami, bylinami wplecione w ogrod sa naprawde prawdziwa ozdoba. Az sie chce miec.
Dwa miejsca. I tu i tu roze ale od jednego odrzuca a w drugim zachwyca. Gratki. Pieknie to wyglada

Dziękuję
Też nie lubię różanek samych w sobie, z towarzystwem choćby skromnym zawsze pięknie wyglądają.
Magara 23:18, 23 cze 2025

Mirka, wielkie dzięki za różane sprawozdanie
Twoje róże są PIĘKNE, każda jedna Wszystkie mi się podobają (róże mają to do siebie )

Z uprawy bobu, z wielkim żalem, zrezygnowałam, po kilku latach prób.
Walka z mszycą mnie przerosła. Uszczykiwanie pędów w moim przypadku nie pomagało. Nie pomagały też prysznice wodne, ani posypywanie mączką bazaltową.
Powierzchnia, którą przeznaczałam pod bób - dawała plonu na 2-4 obiady (bób z cebulką, masłem i pietruszką). Uznałam, że gra nie jest warta świeczki. Dziś zjedliśmy pierwszy "kupny" bób z ryneczku - smakiem się nie umywał do tego świeżo zerwanego, ale coś za coś.
Jedyną osobą na forum, która nie ma problemu z uprawą bobu jest Hania Gruszka

P.S. Proszę o rozszyfrowanie skrótu "CPM"
tulucy 23:26, 23 cze 2025

Crown Princess Margareta
Magara 23:50, 23 cze 2025

Lucy
tulucy 00:12, 24 cze 2025

Daga, do usług