Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

TAR 17:54, 07 mar 2026

Łooo ale piekne przebiśki. Moje dopiero powoli wychodza.
Magara 22:44, 07 mar 2026

Mirka, cudne masz te przebiśniegi

Śnieg i pleśń śniegową mam co roku. Niczym nie pryskam. Najpierw grabienie później wertykulacja
Basieksp 22:54, 07 mar 2026

Śliczne przebiśniegi Ja na moim przebiśniegowym poletku mam teraz oczko wodne, ale starałam się wszystko przesadzić. Takiego poletka już nie mam, ale widzę dużo kępek przebiśniegów w różnych miejscach. Sadziłam je tak trochę po omacku, ale chyba będzie ok
Gosialuk 13:27, 08 mar 2026

Też lubię te pierwsze zwiastuny wiosny. Posadziłam też przed blokiem i cieszą za każdym razem gdy przechodzę.
Sonka 20:38, 08 mar 2026

Przebiśniegi, to jednak urocze roślinki a po długiej i ciemnej zimie oczy same się smieją do nich. U nas było mało śniegu a posiany poplon w skrzyniach mi wymarzł. Mam problem w ogrodzie z wszelkiego rodzaju szkodnikami. Miałam ogrodnika w ub. tygodniu, bo żywopłot i niektóre drzewa trzeba było poobcinać, uformować. Przy okazji wycieli dwie jabłonki, jak się okazało miały zeżarte korzenie, obawiam sie, ze to sprawka karczownika.
Mireczko, jestem chętna oczywiście na tę hostę, jak będziesz rozsadzać, to poproszę, podam dane w wiadomościach. Chętnie coś Ci podeślę z mojego ogrodu.
Wafel 21:28, 08 mar 2026

U mnie dopiero przebiśniegi powoli wysuwają noski, sadziłam w trzech miejscach, widzę na razie tylko w dwóch.
Duża różnica u ciebie Mirko, u mnie chyba za mokra i zimna gleba dla nich.
Ewa777 13:11, 09 mar 2026

Sporo pracy już za Tobą. Nie mam tak dużo czasu, więc u mnie dużo dłużej potrwają porządki. Przebiśniegi u Ciebie w pełni rozkwitu, u mnie dopiero wystawiają niepewnie pąki.
Kordina 15:17, 09 mar 2026

Ale masz cudną kępę przebiśniegów, że dołączę się do chóru zachwyconych
Zastanawiałam się jaką to siłę mają delikatne pączki przebiśniegów, żeby przebić zmarzniętą ziemię, której szpadlem ruszyć nie można... Zadziwiający Świat Natury, u mnie dopiero z tej twardej jeszcze zmarzniętej ziemi pokazują główki
mirkaka 16:23, 09 mar 2026

Kordina napisał(a)
Ale masz cudną kępę przebiśniegów, że dołączę się do chóru zachwyconych
Zastanawiałam się jaką to siłę mają delikatne pączki przebiśniegów, żeby przebić zmarzniętą ziemię, której szpadlem ruszyć nie można... Zadziwiający Świat Natury, u mnie dopiero z tej twardej jeszcze zmarzniętej ziemi pokazują główki

Kordinko, u mnie one są na słonecznej rabacie, ziemia w tym miejscu już odmarznięta

A tu kępki w lasku
mirkaka 16:25, 09 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Sporo pracy już za Tobą. Nie mam tak dużo czasu, więc u mnie dużo dłużej potrwają porządki. Przebiśniegi u Ciebie w pełni rozkwitu, u mnie dopiero wystawiają niepewnie pąki.

Sporo już porobiłam ale dziś pauza dziś okna ogarniam, mam jeszcze Ewa dużo roboty, mój ogród spory, trawnik masakra, nie wiem czy będę pryskać, może tylko zagrabię
tak wygląda