Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:12, 19 lut 2017

agnieszka_m napisał(a)
Mirko a czy są jakieś azalie wielkokwiatowe na miejsce prawie cały dzień nasłonecznione??? Tzw. patelnię

No właśnie piszę wyżej Agnieszko że moje wszystkie wielkokwiatowe rosną na patelni.
frezja 10:31, 19 lut 2017

Melduj dalej, co tniesz azalię mogę? tez mam tą pomarańczową. Krzewuszkę teraz...tak?
anka_ 10:51, 19 lut 2017

Mirko tutaj masz fajne plamy z azalii, powiedz mi po ile danej odmiany sadziłaś.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
vita 12:04, 19 lut 2017

Zjawiskowe azalie Zazdroszczę wyjścia do ogrodu, u mnie mnóstwo jeszcze śniegu. Przypomniałaś mi o wczesnym cięciu powojników, zwykle się spóźniam i dużo pąków niszczę. Zaciekawiła mnie też możliwość cięcia azalii.
Jaką miałaś temperaturę przy robocie?
asiak 12:43, 19 lut 2017

Piękne azalie Mirko u Ciebie
13:15, 19 lut 2017
Napisałaś,że już ruszyły Ci clematisy
Mam nadzieję,że moje jeszcze śpią i poczekają troszkę aż wrócę.
O azalie chodzi mi te niskie i takie żaróweczki jak Twoje-fiolet,róż.Takich będę szukać.O pontyjskiej myślę już dłuższy czas.Kusi mnie ten jej zapach.
Dziękuję za pokazanie ich na zdjęciach.
sylwia_slomc... 13:22, 19 lut 2017

Cudne masz azalie też się chyba na nie przerzucę bo mam wrażenie, że łatwiejsze są niż rh...a może się mylę?
13:30, 19 lut 2017
Czyli mam szukać azalii japońskich.'Azurika' zapisana w kajecie.
A te wielkokwiatowe kiedy tniesz? Mam rozumieć,że po kwitnieniu tak? Pontyjska jest z wielkokwiatowych?

Piszesz,żeś przeszczęśliwa po powrocie z pracy w ogrodzie.
Jednak sekator,łopata to najlepszy przyjaciel ogrodnika
rozark 13:59, 19 lut 2017

za takimi widokami tęsknię
mirkaka 14:36, 19 lut 2017

frezja napisał(a)
Melduj dalej, co tniesz azalię mogę? tez mam tą pomarańczową. Krzewuszkę teraz...tak?

Azalii nie tnę bo teraz mają pąki kwiatowe. Piszę że można je ciąć jak są za duże, ale wtedy po cięciu nie zakwitną tylko w drugim roku po cięciu.
Krzewuszki teraz też się nie tnie, dopiero po kwitnieniu. Ja swoją tylko skorygowałam. Kilka gałązek przycięłam.