Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 07:40, 02 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pięknie jeszcze MaszUmknie śnieg i mróz był więc już wszystko pozamiatane.
Chryzantemy masz śliczne

Byłam u Ciebie, widziałam Panią Zimę

U mnie jeszcze resztki różyczek

Pat Austin

mirkaka 07:58, 02 gru 2017

Grudzień , pojedyncze kwiaty róż zmrożone nocnym przymrozkiem

Crown Princess Margareta

Candelight

Herzog von Windsor

Chippendale

Pastella

M-me Dieudonne

mirkaka 08:09, 02 gru 2017

Szałwia, wysiała się sama Caradonna, niestety dziecko nie ma cech matki i jest prawie 1m wysoka, ale ciągle kwitnie

chryzantemka ciągle piękna

berberys

ciemiernik, już z pąkami

hakonechloa

i widoczek

paniprzyroda 08:59, 02 gru 2017

Ten patent z nożycami to do miękkich liści? Udało mi się wiosną kupić rozdrabniarkę do gałęzi, zamiast noża w środku ma taki walec/śrubę, nie wiem, jak to się fachowo nazywa. Teraz przy mieleniu resztek bylinowych spisała się super, szło wszystko, włącznie z liśćmi. Nastroszona pryzma po tygodniu usiadła o połowę albo i więcej. Przy tej ilości bylin, które mam, to nie widziałam innej możliwości. Miskanty nie pocięte długo się rozkładają, trenowałam. Jak masz rozdrabniarkę, to chyba lepiej je ciąć będzie.
Ostatnie róże jeszcze piękne. Pozdrawiam.
Dorota123 15:44, 02 gru 2017

Twój ogród zawsze ładnie się prezentuje, jest jednym z moich ulubionych tu na forum.
Ja trawy ścinam nożem z piłką firmy zepter. Jest sztywny i co najważniejsze rączkę ma w kolorze czerwonym, więc szybko go namierzam wzrokiem jak go gdzieś rzucę. Troche traw już ścięłam i porobiłam z nich podkłady pod wianki.
mirkaka 16:18, 02 gru 2017

paniprzyroda napisał(a)
Ten patent z nożycami to do miękkich liści? Udało mi się wiosną kupić rozdrabniarkę do gałęzi, zamiast noża w środku ma taki walec/śrubę, nie wiem, jak to się fachowo nazywa. Teraz przy mieleniu resztek bylinowych spisała się super, szło wszystko, włącznie z liśćmi. Nastroszona pryzma po tygodniu usiadła o połowę albo i więcej. Przy tej ilości bylin, które mam, to nie widziałam innej możliwości. Miskanty nie pocięte długo się rozkładają, trenowałam. Jak masz rozdrabniarkę, to chyba lepiej je ciąć będzie.
Ostatnie róże jeszcze piękne. Pozdrawiam.

Ja mam rozdrabniarkę do gałęzi i tnie tylko gałęzie i to niezbyt grube. Te miękkie resztki ale też lawendę, trzmielinę, floksy tnę tymi nożycami elektrycznymi do żywopłotów, po prostu tak siekam nimi jak szczypior na desce. Liści miskantów moja rozdrabniarka nie potnie, zapcha się. Miękkich resztek też nie ani gałęzi ulistnionych.

Czy mogłabyś podać nazwę i cenę swojej rozdrabniarki?
mirkaka 16:20, 02 gru 2017

Dorota123 napisał(a)
Twój ogród zawsze ładnie się prezentuje, jest jednym z moich ulubionych tu na forum.
Ja trawy ścinam nożem z piłką firmy zepter. Jest sztywny i co najważniejsze rączkę ma w kolorze czerwonym, więc szybko go namierzam wzrokiem jak go gdzieś rzucę. Troche traw już ścięłam i porobiłam z nich podkłady pod wianki.

Dorotko, Ty mój wierny gościu miło mi zawsze jak piszesz że lubisz mój ogród
Dziękuję
Jak podkłady pod wianki? Może masz to pokazane u siebie więc już idę popatrzeć
sylwia_slomc... 22:00, 02 gru 2017

Ale Ci jeszcze różyczki kwitną moje już dogorywają w wazonie
paniprzyroda 22:02, 04 gru 2017

Mirko, łuparka frezowa Bosch reszta pw
nebel 15:33, 05 gru 2017

Mirko, bardzo dziękuję za miłe słowa pod moim adresem. .
Ale przede wszystkim dziękuję za rady. Bardzo mi się przydadzą i na pewno - wypróbuję.

Obiecuję, że również dokładnie przeczytam wszystko co zamieściłaś na swoim wątku. Bardzo mi się podoba Twój ogród i to co piszesz.

Pozdrawiam serdecznie. ewa