Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

m_gocha 22:46, 10 sty 2018

Mirka, ależ masz cudnie obsypane kwieciem ciemierniki. To jakaś wczesna odmiana? U mnie z reguły dopiero zaczynają w marcu/kwietniu. Widzę, że u Cienie chyba rosną pod iglastymi. Podsypujesz je dolomitem - bo podobno nie lubią kwaśnej ziemi

Pozdrawiam noworocznie i życzę wszelakiego dobra i pomyślności na ten rok
mirkaka 08:11, 11 sty 2018

m_gocha napisał(a)
Mirka, ależ masz cudnie obsypane kwieciem ciemierniki. To jakaś wczesna odmiana? U mnie z reguły dopiero zaczynają w marcu/kwietniu. Widzę, że u Cienie chyba rosną pod iglastymi. Podsypujesz je dolomitem - bo podobno nie lubią kwaśnej ziemi

Pozdrawiam noworocznie i życzę wszelakiego dobra i pomyślności na ten rok

Nie znam nazwy tej odmiany, mam je dopiero pierwszy rok, kupowałam z przeceny, marne w zeszłym roku. Mnie też one zaskoczyły, pozytywnie Rosną pod modrzewiem ale ziemię mają zasadową bo mam bardzo dużo wapnia w ziem.
olga80 19:20, 14 sty 2018

Mireczko ciemierniki cieszą oko o tej porze roku,tak myślę,że muszę je sobie gdzieś usadowić co bym miała z okna na nie widok.Przebiśniegów u mnie jeszcze nie widać ale hiacynty już wychodzą.
laurowisnia 14:14, 17 sty 2018

Witam się z nowym rokiem i podziwiam ciemierniki.
Anitka 16:11, 17 sty 2018

Ale masz piękne te ciemierniki. Moje mam drugi rok, a połowa z twoich. Moje też już zakwitły tuż po świętach.
zawitka 11:23, 19 sty 2018

Mirka ostrogowca masz jak nic reszta u mnie a teraz powiedz mi co robisz że masz takie piękne azalie u mnie siedzą marniutkie słabo kwitną pojedyńczymi kfiotkami??????/
mirkaka 11:20, 21 sty 2018

olga80 napisał(a)
Mireczko ciemierniki cieszą oko o tej porze roku,tak myślę,że muszę je sobie gdzieś usadowić co bym miała z okna na nie widok.Przebiśniegów u mnie jeszcze nie widać ale hiacynty już wychodzą.

A u mnie wszystko przysypało śniegiem
mirkaka 11:22, 21 sty 2018

Agatko, Anitko ciemierniki cieszą oko, szkoda że posadzone daleko od okna, i nie mogę ich podglądać z domu
mirkaka 11:30, 21 sty 2018

zawitka napisał(a)
Mirka ostrogowca masz jak nic reszta u mnie a teraz powiedz mi co robisz że masz takie piękne azalie u mnie siedzą marniutkie słabo kwitną pojedyńczymi kfiotkami??????/

Halinko, dziękuję za ostrogowca, myślę że nie zapomnę wiosną przypomnieć,
Azalia z czasem się wzmocni tylko musi mieć kwaśną ziemię. Moje posadziłam w ziemi kwaśnej wymieszanej z korą w ogromnych dołach w których wymieniłam całą ziemię. Wszystkie moje kwasoluby tak sadziłam. Jak były młode to jeszcze szczepiłam podłoże mikoryzą. Poza tym azalie wielkokwiatowe lubią dużo słońca.
Po przekwitnięciu uszczykuj wszystkie przekwitłe kwiatostany. Nie wysila się wtedy na zawiązywanie nasion tylko tworzy nowe pąki kwiatowe.
agnieszka_m 12:37, 21 sty 2018

Pięknie Mireczko kwitną Ci ciemierniki
Mój poszedł w liście a pączków nie widzę