Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

iwonadm 12:38, 27 sty 2018

To nieprawdopodobna zmiana, urosły przepieknie, moje mają na razie z 7 lat ale nie podrosły tak imponująco,
Kasia_CS 13:25, 27 sty 2018

Niesamowite zmiany można zaobserwować w czasie pięknie wyglądają takie dorodne
Dorota123 17:15, 27 sty 2018

Trafiłam na porównania, ach co za zmiana. Może nie rób zmian przy placyku, takie wciskające się na placyk rh wyglądają cudownie. Kochają Cię te rośliny i pokazują to swoim pięknem.
Masz taki piękny ogródek, nie zechciałabyś zrobić sobie wizytówki ogrodu. Można by wtedy zobaczyć najładniejsze zdjęcia z różnych pór roku w jednym miejscu.
Na razie nie ma wizytówki, więc wybieram się w długi całoroczny spacer po Twoim zaczarowanym ogrodzie. Wiem, że to będzie bardzo miły spacer.
Muszelka 17:23, 27 sty 2018

Ależ imponujące rodenderony!
mirkaka 06:39, 28 sty 2018

Dziewczyny bardzo mi miło że zaglądacie Sama jestem zdziwiona że to tylko 11 lat, myślałam że sadziłam je wcześniej.
mirkaka 06:43, 28 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Trafiłam na porównania, ach co za zmiana. Może nie rób zmian przy placyku, takie wciskające się na placyk rh wyglądają cudownie. Kochają Cię te rośliny i pokazują to swoim pięknem.
Masz taki piękny ogródek, nie zechciałabyś zrobić sobie wizytówki ogrodu. Można by wtedy zobaczyć najładniejsze zdjęcia z różnych pór roku w jednym miejscu.
Na razie nie ma wizytówki, więc wybieram się w długi całoroczny spacer po Twoim zaczarowanym ogrodzie. Wiem, że to będzie bardzo miły spacer.

Dorotko, Twoje wpisy zawsze mnie nastawiają b pozytywnie, dziękuję że zaglądasz, Ja też byłam u Ciebie tylko nic nie napisałam. Przepraszam, poprawię się
Z wizytówką, to nie takie łatwe, musiałabym znów nauczyć się jak się ją robi, a ten opis jest dość skomplikowany..brr
Annak 12:30, 28 sty 2018

Znowu do Ciebie zajrzałam, tym razem trochę więcej obejrzeć i się pozachwycać. Obejrzałam powojniki, ale też mam pytanie o tę roślinkę rosnącą na samym rożku na tym zdjęciu. Co to jest? Nadawała by się na obwódkę u mnie. Odkryłam też urodę dzwonka karpackiego, myślałam, że on rośnie dużo niższy. A ten piękny róż to co to za roślinka? Być może to znane Wam rośliny, ale ja początkująca jestem, więc wybacz.

Joku 13:08, 28 sty 2018

Mirko, moje wyremontowane bioderko zdecydowanie lepiej, powoli dochodzi do formy. Natomiast czekające na remont nadal mnie ogranicza . Mam plany ogrodowe na wiosnę ale boję się czy dam radę. Pewnie ten sezon jeszcze będzie trudny.

Oj piękne te twoje rabatki, piękne...
mirkaka 13:25, 28 sty 2018

Annak napisał(a)
Znowu do Ciebie zajrzałam, tym razem trochę więcej obejrzeć i się pozachwycać. Obejrzałam powojniki, ale też mam pytanie o tę roślinkę rosnącą na samym rożku na tym zdjęciu. Co to jest? Nadawała by się na obwódkę u mnie. Odkryłam też urodę dzwonka karpackiego, myślałam, że on rośnie dużo niższy. A ten piękny róż to co to za roślinka? Być może to znane Wam rośliny, ale ja początkująca jestem, więc wybacz.

Ta roślinka na samym rogu to żagwin bordowy, przeważnie jest fioletowy ale udało mi się kupić taki Żagwin rośnie kępami, lubi słońce więc nie wiem czy spełni rolę obwódki, musiałabyś go od strony grządki korygować. Po kwitnieniu trzeba go przyciąć i wtedy jest brzydki dopóki się nie odbuduje.

Dzwonek karpacki jest wysoki na ok 40 cm, tylko się pokłada, ja go nie podwiązuję, ma swoje 5 min, po kwitnieniu przycinam go do połowy i kwitnie drugi raz ale już słabiej.

Ten piękny róż to firletka smółka, jak chcesz to napisz na pv podaj adres to się z Tobą nią podzielę. Sama ją dostałam
Aniu, nie krępuj się i pytaj, to nic że jeszcze nie znasz wielu roślin, ja mimo że mam ogród od 20 lat też dopiero na Ogrodowisku poznałam wiele roślin

mirkaka 13:31, 28 sty 2018

Joku napisał(a)
Mirko, moje wyremontowane bioderko zdecydowanie lepiej, powoli dochodzi do formy. Natomiast czekające na remont nadal mnie ogranicza . Mam plany ogrodowe na wiosnę ale boję się czy dam radę. Pewnie ten sezon jeszcze będzie trudny.

Oj piękne te twoje rabatki, piękne...

Zyczę zatem zdrówka, i aby plany ogrodowe się spełniły. A "remont" drugiego kiedy?