Trafiłam na porównania, ach co za zmiana. Może nie rób zmian przy placyku, takie wciskające się na placyk rh wyglądają cudownie. Kochają Cię te rośliny i pokazują to swoim pięknem.
Masz taki piękny ogródek, nie zechciałabyś zrobić sobie wizytówki ogrodu. Można by wtedy zobaczyć najładniejsze zdjęcia z różnych pór roku w jednym miejscu.
Na razie nie ma wizytówki, więc wybieram się w długi całoroczny spacer po Twoim zaczarowanym ogrodzie. Wiem, że to będzie bardzo miły spacer.
Dorotko, Twoje wpisy zawsze mnie nastawiają b pozytywnie, dziękuję że zaglądasz, Ja też byłam u Ciebie tylko nic nie napisałam. Przepraszam, poprawię się
Z wizytówką, to nie takie łatwe, musiałabym znów nauczyć się jak się ją robi, a ten opis jest dość skomplikowany..brr
Znowu do Ciebie zajrzałam, tym razem trochę więcej obejrzeć i się pozachwycać. Obejrzałam powojniki, ale też mam pytanie o tę roślinkę rosnącą na samym rożku na tym zdjęciu. Co to jest? Nadawała by się na obwódkę u mnie. Odkryłam też urodę dzwonka karpackiego, myślałam, że on rośnie dużo niższy. A ten piękny róż to co to za roślinka? Być może to znane Wam rośliny, ale ja początkująca jestem, więc wybacz.
Mirko, moje wyremontowane bioderko zdecydowanie lepiej, powoli dochodzi do formy. Natomiast czekające na remont nadal mnie ogranicza . Mam plany ogrodowe na wiosnę ale boję się czy dam radę. Pewnie ten sezon jeszcze będzie trudny.
Ta roślinka na samym rogu to żagwin bordowy, przeważnie jest fioletowy ale udało mi się kupić taki Żagwin rośnie kępami, lubi słońce więc nie wiem czy spełni rolę obwódki, musiałabyś go od strony grządki korygować. Po kwitnieniu trzeba go przyciąć i wtedy jest brzydki dopóki się nie odbuduje.
Dzwonek karpacki jest wysoki na ok 40 cm, tylko się pokłada, ja go nie podwiązuję, ma swoje 5 min, po kwitnieniu przycinam go do połowy i kwitnie drugi raz ale już słabiej.
Ten piękny róż to firletka smółka, jak chcesz to napisz na pv podaj adres to się z Tobą nią podzielę. Sama ją dostałam
Aniu, nie krępuj się i pytaj, to nic że jeszcze nie znasz wielu roślin, ja mimo że mam ogród od 20 lat też dopiero na Ogrodowisku poznałam wiele roślin