MałgosiaW Małgosiu, te podpory były robione na zamówienie dla piwonii, teraz służą bukietówkom. Zapraszam
laurowiśnia Agatko, rodki przy stoliku jeszcze nie wszystkie się rozwinęły, ale ja też je lubię, są kolorystycznie spokojniejsze

Szkoda że sadzonki wygrzebane, może jeszcze raz spróbujesz, może warto je czymś przykryć. Moje już wsadzone do gruntu, jak byś chciała mogę się podzielić strong anabelką
Ewa777 Ewa, ale zdjęć nie wstawiasz, byłam u Ciebie a tam posucha??
Sonka Krysiu, zastawy??

masz na myśli rh?
Bożenko no ja też go kocham, pierwszy wiosenny powojnik, rośnie w cieniu, cudny i zdrowy
Kasia_CS Kasiu, ta mikstura jest na mączniaka nie na rdzę. Sama walczyłam z rdzą w zeszłym roku wycinając porażone liście, nie wiem czy ta mikstura pomoże.
Interwencyjnie:
Na 1 litr chudego mleka 1 - 1,5 łyżeczki sody 1 łyżkę płynu do naczyń lub mydło potasowe, pryskać codziennie przez 4 dni
Guernsey Cream kup sobie i posadź w cieniu
Kasia Langier Kasiu, witaj, to Łucja jest taką znawczynią

Ja też dzięki niej dowiedziałam się co mam
daszum Danusiu, bardzo dziękuję, jest mi niezmiernie miło
marba Basiu, fajnie że są roślinki które mogą zastąpią żurawki, on wygląda jak prawdziwa żurawka, ale wydaje mi się że jest od niej ładniejszy
Nowa12 Agatko, w tym roku dość dorodne bo sporo deszczu mamy,
Przetacznik Blue mirror

Mogę się podzielić
paniprzyroda Mariolka, bardzo się cieszę, moje pozostałe sadzonki hortensji też prawie wszystkie będą kwitły

A marzanka też mi zakwitła, śliczne bielutkie gwiazdeczki. Bodziszek też ukorzenił się i niektóre sadzonki już kwitną

Zrobiłam z nich skarpetki moim brzozom, i nie tylko
tulucy Łucja, sprawdzam tego fiołka , ale to chyba nie ten, mój nie wytwarza kwiatów, ma tylko takie schowane minimalne zielone jakby zredukowane kwiatki. A szkoda bo ten Silver Samurai ma prześliczne kwiaty
AgataP Agatko, podałam w odpowiedzi dla Kasi. U mnie też już mączniak wchodzi na róże i dziś zauważyłam na astrach jesiennych

Ech nie ma kiedy pryskać bo ciągle coś z nieba leci