Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 11:27, 31 paź 2015

Filomena napisał(a)
Witaj Mireczko
pięknie opowiadasz o swoim ogrodzie, ciekawych rzeczy sie dowiedziałam. Oglądając Twoje piękne zdjęcia nie opuszcza mnie poczucie ciągłego odkrywania, że te same rośliny zupełnie inaczej się prezentują w różnych przestrzeniach. Nasze spacery po ogrodach nie mają końca..
pozdrawiam

Witam Cię Filomeno, zawsze cieszą mnie nowi goście, pięknie piszesz o odkrywaniu nowych inspiracji w ogrodach. Nie byłam jeszcze u Ciebie ale niebawem to nadrobię Pewno i ja znajdę o Ciebie wiele ciekawych spojrzeń niby na te same roślinki a jednak...
Flower1 12:10, 31 paź 2015

mirkaka napisał(a)

Magda, ja zaczęłam obrywać dopiero dwa lata temu, wolę tak, wiem przynajmniej że nie zimują żadne choroby grzybowe. Zresztą czy teraz czy wiosną i tak z liśćmi trzeba zrobić porządek, a wiosną są tak suche że się kruszą i zawsze coś spadnie na ziemię, a wraz z nimi zarodniki grzybów. No ja mam taki sposób, ale wątpię że wiele osób tak robi

ja chyba tez tak zrobie ,dzieki!
Flower1 12:11, 31 paź 2015

mirkaka napisał(a)
I dalsza perspektywa

No i moja koteczka obżerająca trawkę rozplenicę wpasowała się kolorystycznie do jesieni

Bajeczna jesien ,co za kolory. Kicia tez sliczna.
Bogdzia 13:50, 31 paź 2015

Piękne kolory. U mnie brzozy też w tym roku wyjątkowo piękne. Pozdrówka.
mirkaka 19:09, 31 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Takich ogródów jak Twój aż grzech nie odwiedzać Zawsze jak mam czas zagladam choć z braku czasu mało piszę Jesień zachwyca swoimi barwami
Pozdrawiam

Tak, Przemku, forum to pożeracz czasu, jak na nie wejdę to orientuję się że już dwie godz, wcięło Jesień już pomału przestaje zachwycać, brzozy tracą liście, inne drzewa również.
Teraz będziemy czekać na pierwsze krokusy i Twoje cudne tulipany
mirkaka 19:12, 31 paź 2015

Flower1 napisał(a)

ja chyba tez tak zrobie ,dzieki!

Magdziu, dzisiaj znów siedziałam pod krzakami róż i obrywałam je z liści, jeszcze zostało mi parę krzewów, ale to już końcówka
Koteczka to syberyjka
mirkaka 19:14, 31 paź 2015

Bogdzia napisał(a)
Piękne kolory. U mnie brzozy też w tym roku wyjątkowo piękne. Pozdrówka.

Wiem Bogdziu, byłam u Ciebie i widziałam te cuda. Moje brzozy już prawie łyse Dzisiaj zbieraliśmy z M z trawnika kosiarką
Anda 19:16, 31 paź 2015

Co ja tu fajnego przeczytalam, zeby liscie obrywac, ale rzeczywiscie to chyba dobry pomysl... Przeciez i tak obleca Jutro sie za to wezme, ale tylko tam, gdzie dojde bez wiekszych obrazen

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olga80 09:09, 01 lis 2015

Mirko zaglądałam już do Ciebie ale jakoś nigdy śladu nie zostawiłam. Na widok Twojego rodka dostałam wytrzeszczu oczu taki okaz
mirkaka 13:05, 01 lis 2015

Anda napisał(a)
Co ja tu fajnego przeczytalam, zeby liscie obrywac, ale rzeczywiscie to chyba dobry pomysl... Przeciez i tak obleca Jutro sie za to wezme, ale tylko tam, gdzie dojde bez wiekszych obrazen

Witam Cię , bardzo cieszą mnie wszystkie wizyty a szczególnie te nowe Zaraz też postaram się Ciebie odwiedzić
Liście już mam prawie wszystkie oberwane, nawet te do których ciężko dojść, mam taką specjalną kurtkę która bierze na siebie wszystkie zaczepki różane

A to niektóre z oczyszczonych