Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 10:38, 05 lis 2015

Kasiu Te kolumnowe też mi się podobają
Katarzynka Witam Cię , O Kimono piszą że są bardzo zdrowe więc im obrywanie liści niepotrzebne, ale Eden lepiej oberwać a szczególnie Rosarium Uetarsen , ona u mnie pierwsza łapała mączniaka, ale może była na niekorzystnym stanowisku, po przesadzeniu pierwszy rok jest lepiej
Filomena 10:45, 05 lis 2015

Mnie również bardzo się podoba pomysł z obrywaniem liści z róż. Zwłaszcza, że mogę to robić w pozycji stojacej u siebie, ze schylaniem mam niestety problem , nie wiem jak dotrwam do emerytury za.... lat
pozdrawiam Mireczko
iwka 10:47, 05 lis 2015

u mnie na różach to już mało liści zostało
mirkaka 12:57, 05 lis 2015

Filomena napisał(a)
Mnie również bardzo się podoba pomysł z obrywaniem liści z róż. Zwłaszcza, że mogę to robić w pozycji stojacej u siebie, ze schylaniem mam niestety problem , nie wiem jak dotrwam do emerytury za.... lat
pozdrawiam Mireczko

No ja nie tylko w pozycji stojącej, też niestety w kuckach trzeba
E jakoś chyba dotrwasz, z kręgosłupem to chyba co druga ogrodniczka ma problemy, ja też na pocieszenie i na dodatek z biodrami
Pozdrawiam Filomenko, życzę zdrówka
mirkaka 12:58, 05 lis 2015

iwka napisał(a)
u mnie na różach to już mało liści zostało

Te co same spadły pewno chore na plamistość, tym bardziej powinnaś je teraz wyzbierać
Filomena 13:00, 05 lis 2015

Czekam na neurochirurga , mam nadzieję, że podjęłam dobrą decyzję, bo w pewnym momencie już nic nie da się zrobić
mirkaka 16:59, 05 lis 2015

Filomena napisał(a)
Czekam na neurochirurga , mam nadzieję, że podjęłam dobrą decyzję, bo w pewnym momencie już nic nie da się zrobić

Oj to widzę że problem poważny życzę zdrówka, oby wszystko dobrze się skończyło.
ewsyg 17:13, 05 lis 2015

Ja mam Mireczko jedną brzozę Pendulę i cały czas czekam na żółte liście. Niestety jest zielona. Zaczęłam kopczykować róże. Piękną masz jesień. Pozdrawiam
kamila66 18:15, 05 lis 2015

mirkaka napisał(a)
Witam samego mistrza w moich progach
Bogusławie, ta żółta sosna ma prawie 20 lat, obcinam ją już jakieś 10, tylko wtedy nie wiedziałam jak , że można tworzyć niwaki, więc starałam się aby nie straciła pokroju ale nie była wielka. Skracałam jej wiosenne przyrosty, czasami zbyt długi czubek wycięłam. Niektóre starsze gałązki same jej zasychają więc po części ona sama pomaga mi się kształtować
Natomiast pod wpływem Twojego wątku przeznaczyłam na niwaki dwie stare kosodrzewiny i jedną sosnę, chyba limbę, bo ma po 5 igiełek w jednym pęku a igiełki są delikatne, z jednej strony zielone,z drugiej szarozielone.

Skoro piszę o moich kształtowanych iglakach to zamieszczę kilka zdjęć

Jeszcze raz sosna żółta

ta sama tylko z tyłu

Witam się
Piękności po prostu
Mala_Mi 20:19, 05 lis 2015

mirkaka napisał(a)
Moja ogrodówka przebarwiająca się na burgund

Przybiegłam zobaczyć jak formujesz kosówke, bo też mam drapki już wielkie ..

I zostawiam zachwyt nad hortensją... tfu, tfu nie zauroczyć.. ale jest piękna