Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

sylwia_slomc... 20:52, 27 lut 2023

mirkaka napisał(a)
Basiu, oglądanie zdjęć z lata pomaga doczekać się wiosny

U mnie dziś tak słońce świeci, temperatura na plusie więc chyba do jutra już śniegu nie będzie

Ale widok
Alija 22:46, 27 lut 2023

mirkaka napisał(a)

U mnie dziś tak słońce świeci, temperatura na plusie więc chyba do jutra już śniegu nie będzie

Mirka, ależ widok. Nazwa jednak zobowiązuje, dosłownie przebijają śnieg.
mirkaka 13:25, 28 lut 2023

To prawda, choć najpierw zakwitły a potem je śnieg przykrył ha ha, ale to można przemilczeć
mirkaka 13:47, 28 lut 2023

Dziś, mimo śniegu wyszłam popracować, trochę przycięłam róże Gipsy Boy, nie dałam rady wszystkich pędów z owocami wyciąć, jest wielka i strasznie kolczasta, każdy ruch ręki jest przez nią zatrzymywany i muszę się wyrywać z jej uścisku
Chciałabym żeby śnieg już się stopił, a tu prognozy znów zapowiadają opady na weekend i przymrozki w nocy.
Przycięłam też winorośl i suche kwiatostany rozchodników, zmarzłam w nogi brodząc w śniegu w kaloszkach
Zauważyłam młode pędy w iryskach syberyjskich od Vity
A pustynniki to mają już głowy na wierzchu prawie 2 centymetrowe
Martka 17:12, 28 lut 2023

Mirko, pląsałaś w śniegu razem z przebiśniegami? To się nazywa zapał Ja trzymam się wersji, że prognozy nie sprawdzą się i szybciej nastanie porządny plus w dzień, nie taki 1-2 stopnie. O dziwo, przyroda sobie jakoś nic radykalnego nie robi z tych niskich temperatur, co ma kwitnąć, kwitnie i wyłazi. Tego się trzymajmy. Mirko, czy to Ty w zeszłym sezonie szukałaś żółtego krwawnika? Daj znać.
Fotki przebiśniegów cudowne!

mirkaka 19:41, 28 lut 2023

Nie pamiętam czy szukałam, być może bo mi się podoba, ale już nawet nie pamiętam jaką miałam z nim koncepcję, więc już nie szukam
Joku 19:45, 28 lut 2023

W norweskiej tygodniowej prognozie nie ma śniegu ale nocne przymrozki owszem. Tylko że tygodniowa prognoza często się nie sprawdza.
Czytam że już zabrałaś się za robotę ogrodową. Podziwiam za brodzenie w śniegu w kaloszkach.
Termin naprawy trawnika już ustalony?
Ewik 20:30, 28 lut 2023

Cudne przebiśniegi , małe a jak cieszą
mirkaka 10:24, 01 mar 2023

Joku napisał(a)
W norweskiej tygodniowej prognozie nie ma śniegu ale nocne przymrozki owszem. Tylko że tygodniowa prognoza często się nie sprawdza.
Czytam że już zabrałaś się za robotę ogrodową. Podziwiam za brodzenie w śniegu w kaloszkach.
Termin naprawy trawnika już ustalony?

ustalony na marzec, tylko u mnie ciągle śnieg leży, a poza tym nocą przymrozki więc też nie da się grabić.
Czekam zatem na wyraźne ocieplenie, oby to nie był kwiecień..
mirkaka 10:25, 01 mar 2023

Ewik napisał(a)
Cudne przebiśniegi , małe a jak cieszą

Zawsze cieszą, cały ich urok w tym że są takie delikatne i malutkie