Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Filomena 09:26, 13 lis 2015

Kibicuję Ci Mirko gorąco w Twoim doświadczeniu, u mnie skromna fasola rośnie na parapecie kuchennym jako praca domowa syna. Nie wiedziałam, ze te jaja są aż tak malutkie, nawet przez sito nie da się odsiać!
mirkaka 09:40, 13 lis 2015

Filomena napisał(a)
Kibicuję Ci Mirko gorąco w Twoim doświadczeniu, u mnie skromna fasola rośnie na parapecie kuchennym jako praca domowa syna. Nie wiedziałam, ze te jaja są aż tak malutkie, nawet przez sito nie da się odsiać!

Tak, swego czasu niektórzy myśleli że kuleczki osmocote to jak opuchlaków tylko jak mogłyby takie duże jaja znieść ? Kolejna dobra wiadomość to taka ,że te 1000 jaj które mogą znieść to nie jednorazowo, tylko rozłożone na całe ich życie. Tak mniemam bo nie ma szans aby taka ilość pomieściła się w nich Tak więc warto zbierać dorosłe formy, im ich mniej tym larw mniej. Wygląda na to że znoszą po kilk, kilkanaście szt jednorazowo.
Filomena 09:43, 13 lis 2015

Miruś, obserwuj, obserwuj, rób notatki - bardzo cenne te Twoje przemyślenia
nicol21 20:17, 13 lis 2015

Dobiegłam do zdjęć Rh - cudowne i zachwycające!!!

A komu podrzucisz opurchlaki? Bo chodowla jest zaiste dorodna!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Flower1 20:20, 13 lis 2015

mirkaka napisał(a)
Sylwia ,Ewo Rh - to zdjęcie jest sprzed kilku lat, potem obcięłam mu kilka gałęzi bo marne były i w tym roku tak wyglądał, nie mam zdjęcia z przodu, wszystkie są pod kątem

Bosssko to wyglada ! co za kolory
olga80 20:25, 13 lis 2015

oj czarujesz tymi różami z każdym jednym zdjęciem róż coraz bardziej się w nich zakochuję
Ewa777 21:10, 13 lis 2015

Twoje informacje na temat opuchlaków są bardzo pocieszające
Też walczę z tymi paskudami. Mi nie udało się zbierać je na deseczkach, ale zbieraliśmy je z roślin przez całe lato. Mam nadzieję, że za rok będzie ich mniej. Używałam też nicieni, gnojówki z wrotycza i grzyby.
zawitka 09:46, 14 lis 2015

Dobre wiadomości o opuchlakach .też muszę zacząć z nimi walczyć bo znajduję a rodki boko kwitły co im dałaś że tak się odwdzięczją
mirkaka 11:39, 14 lis 2015

nicol21 napisał(a)
Dobiegłam do zdjęć Rh - cudowne i zachwycające!!!

A komu podrzucisz opurchlaki? Bo chodowla jest zaiste dorodna!

Ha ha ha , sprawdzam ich przeżywalność w liściach podczas zimy.
mirkaka 13:57, 14 lis 2015

Magda Twoje przecież też cudne Moje trochę większe
Olga, oj warto zakochać się w różach, one cieszą całe sezon w przeciwieństwie do innych roślin.
Ewa czytałam ostatnio o grzybach owadobójczych, czy takie stosowałaś? gdzie je kupiłaś?
Zawitka karmię je nawozami dla RH, kwaśnym torfem, siarczanem amonu, czasami zakwaszam ziemię kwaskiem cytrynowym