Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Pokaż wątki Pokaż posty

Wszystkiego po trochu

mirkaka 16:37, 03 sie 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka przepięknie nawet ten rodek nie kwitnacy robi ładne tło dla rondla.
Wszystko kwitnie pełna parą. Nie wiem czy już pytałam, ale ta żółta trawka na rondlu jest ładna jak się nazywa.

Widzę, że nasadzilas sporo dyn. U mnie też wyjątkowo rosną posadzone i nie posadzone ale z kompostu.

Ta żółta trawka to Elata, bardzo fajnie się rozrasta, mogę ci ukopać jak chcesz
Dynie mam te małe, hokkaido, jedyne które lubię, można je jeść ze skórką, mniam
Za dużo posadziłam cukinii i kabaczków, nie przejadamy, rosną wielkie, robię je faszerowane z mięsem albo z pieczarkami, ale to się już nudzi Za rok posadzę więcej fasolki szparagowej, bo jest pyszna Pomidorów i jarmużu też mam za dużo,
Adela 21:13, 03 sie 2023

Tylko oglądać i podziwiać. Bo jest co
Pięknie Ci kwitną ogrodówki. U mnie wiosenne przymrozki sprawiły, że zaczęły wybijać nowe pędy, jest mało kwiatów, ale wielkich rozmiarów. Deszcze szybko je niszczą.
Pozdrowienia ślę
basia3012 22:05, 27 sie 2023

Mirko, a może jakieś fotki z ogrodu? Prosimy.
mirkaka 09:49, 30 sie 2023

Mam silną niechęć do siedzenia przed komputerem, jeszcze trochę żyję wakacjami, choć ostatnie dni już jesienne, wstawiam trochę ujęć Basiu, ale ogród o tej porze roku już jak dla mnie już nie jest ciekawy

mój zachwyt nad tą werbeną, kupiona jedna mała sadzonka wiosną, tak pięknie się rozrosła i ciągle kwitnie

a tu trochę lasku

mirkaka 09:50, 30 sie 2023

róża Bukavu

zawilce

mirkaka 09:54, 30 sie 2023

kiedyś miałam w tej kostce kule i stożki bukszpanowe ale zjadły je i grzyby i ćma, posadziłam
rozchodniki, nawet dobrze sobie radzą, nie podlewam ich
Monika83 10:45, 30 sie 2023

mirkaka napisał(a)

kiedyś miałam w tej kostce kule i stożki bukszpanowe ale zjadły je i grzyby i ćma, posadziłam
rozchodniki, nawet dobrze sobie radzą, nie podlewam ich
. Mirka o tej porze roku bardzo ciekawie i pięknie wygląda twój ogród a rozchodnik to roślina nie do zdarcia u mnie rośnie w żółtym piachu bez podlewania a kiedyś obojętnie przechodziłam obok niego.
antracyt 11:06, 30 sie 2023

U mnie też już czuć jesień, deszcz jeszcze potęguje to wrażenie. Na Twoich zdjęciach to jednak bardziej koniec lata widać.
ps. Osobiście (jestem w tym chyba osamotniona na forum) nie mogę się przekonać do rozchodników, chociaż w tej kostce super się prezentują.
Monika83 11:22, 30 sie 2023

antracyt napisał(a)

ps. Osobiście (jestem w tym chyba osamotniona na forum) nie mogę się przekonać do rozchodników, chociaż w tej kostce super się prezentują.
To tak jak ja nie mogę przekonać się do jeżówek, bodziszków, hakonek i supetunii, chyba jestem jedyną osobą tu na forum która nie posiada tych roslin
mirkaka 12:09, 30 sie 2023

antracyt napisał(a)
U mnie też już czuć jesień, deszcz jeszcze potęguje to wrażenie. Na Twoich zdjęciach to jednak bardziej koniec lata widać.

Ja długo ich nie lubiłam, potem wprowadziłam do ogrodu a one stały się stołówką opuchlaków, wtedy pożegnałam się z nimi na kilka lat, teraz znów próbuję, ale wiem że opuchlaki w nich siedzą