Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

basia3012 21:30, 01 wrz 2023

mirkaka napisał(a)

Myślę Basiu, że Rh da radę, ale jak się boisz to poczekaj aż te nowe listki i pąki kwiatowe się wzmocnią. A dlaczego chcesz go przesadzać? Podczas sadzenia nie rozerwałaś mu bryły korzeniowej?

Chcę posadzić wczoraj kupionego Cat.Grand. obok CG posadzonego wiosną. Chciałabym aby rosły dwa obok siebie i dały efekt dużego krzaka. Mam takie miejsce puste obok tego wcześniejszego CG.

Ale z tym poczekaniem na to aż młode listki się wzmocnią i zrobią się zielone to nie pomyślałam. Masz rację Mirko. Tak trzeba zrobić. Wielkie dzięki za radę.
Już mi tyle rh padło, że ja teraz z nimi to jak z jajem.
Pozdrawiam.

Mirko, mam prośbę. Czy mogłabyś zajrzeć do mnie na str 764? Może doradzisz mi w sprawie jednego rh.
mirkaka 13:57, 02 wrz 2023

Joku napisał(a)
U mnie werbena się nie wysiała bo prawdopodobnie obcięłam kwiatostany po przekwitnięciu. Natomiast kwiatostany krwawnika zasychały przed rozkwitnięciem, efektu nie było więc wkurzona wyrzuciłam go w całości. Może u ciebie będzie się lepiej sprawować.
Basia pisze o swoich Rh wiec donoszę że przesadziłam moją bidę według twoich zaleceń. Czekam na efekt zabiegu.

Jeśli on nie jest bardziej od innych wrażliwy na mrozy to powinien się odwdzięczyć To czekamy razem Jolu

Ta werbena się siej ale ponoć dość skromnie. Zobaczę, nie będę obcinać w takim razie kwiatostanów, wolę siewki wyrwać, nie chciałabym jej stracić Zobaczysz na żywo jaka jest wielka

Joku 21:09, 02 wrz 2023

Chyba ciebie w błąd wprowadziłam, moja to była prawdopodobnie verbena rigida - żyłkowana. Przepraszam, wytłumaczeniem jest zużyte już nieco mózgowie . Zorientowałam się po wysokości, moja była niższa i delikatniejsza.
Kasya 04:57, 03 wrz 2023

Jak nie ciekawy… tyle kwiecia masz !
Jakos nie zapamiętałam aż tyle z zeszłego roku
Ani śladu po rewolucji i nawet jeszcze piękniej
A werbena rzeczywiście imponująca
zawitka 08:55, 03 wrz 2023

U Ciebie Mirka zawsze coś nowego i ciekawego można zobaczyć . Dla mnie Twój ogród to raj na ziemi .

A teraz prośba jak znajdziesz chwilę zajrzyj do mnie tam wstawiłam zdjęcie i mam pytania.!!!!dzięki .
Basieksp 09:46, 03 wrz 2023

Rozchodniki w kostce świetnie wyglądają, bardzo ladnie Ale mi rzuciła się w oczy dynia z rozchodnikami podoba mi się bardzo, ciekawie to wygląda
zawitka 07:25, 04 wrz 2023

Dzięki A dyniaczki są cudne
Adela 19:51, 05 wrz 2023

mirkaka napisał(a)

Ja długo ich nie lubiłam, potem wprowadziłam do ogrodu a one stały się stołówką opuchlaków, wtedy pożegnałam się z nimi na kilka lat, teraz znów próbuję, ale wiem że opuchlaki w nich siedzą

Właśnie z tego powodu i ja pożegnałam się z rozchodnikami, źurawkami, trzmieliną i innymi smakołykami dla tych paskudów. Ale uparciuchy nie chcą się wynieść
Kompozycję z dyniami tworzą rozchodniki oryginalną
No i ten zakątek leśny….cudo
Joku 22:22, 05 wrz 2023

Ja natomiast wczoraj odkryłam że opuchlaki zżarły mi hodowanego w donicy pierwiosnka.
Wafel 05:56, 07 wrz 2023

Piękny ogród!
Ja mam wrażenie, że opuchlaki jedzą wszystko i co ciekawe najmniej chyba mam pogryzioną trzmielinę, najbardziej lilaka Meyera, ale dziury są na dereniach i pęcherznicach, nawet na cieniutkich listkach kruszyny... walka z wiatrakami