Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Lifting starego ogródka

Lifting starego ogródka

L00zak 22:13, 21 kwi 2016

Witam i ja !!!
kawał dobrej roboty zrobiony, tylko pogratulować
Rumianka 22:34, 21 kwi 2016

Witaj Ludwiko...w ubiegłym roku śledziłam Twoje poczynania ogrodowe i podobało mi się coraz bardziej i bardziej...Teraz wpadłam w zachwyt nad przemianami ogrodu...Wszystko pięknieje dookoła, łącznie z ogrodem Mamy...Podziwiam...
malgorzata_s 19:15, 22 kwi 2016

Pięknie Ci wyszedł ten ogródek- super nasadzenia - jest bardzo elegancko.
Janina 16:28, 23 kwi 2016

Ale u Ciebie wielkie zmiany. Kiedyś byłam u Ciebie ale nic nie napisałam. Ogród zmienił się bardzo, ślicznie to zrobiłaś. Teraz jest tak nowocześnie.
Ludwika 12:28, 26 kwi 2016

Napisałam posta i mi go zjadło... hmmm..
to jeszcze raz

Dziękuję za miłe słowa. W tym roku już nie ma tylu zmian bo robota idzie wolniej, ale za to ciągle do przodu i to się liczy

W niedzielę byłyśmy z mamą w szkółce i kupiłyśmy ładną trzmielinę dla niej. Zobaczcie, jaki ma prosty pieniek. Fajna, nie?

Kupiłyśmy też kosodrzewinkę do japońskiego i w sumie to mi brakuje już tylko żwiru, żeby ten fragment skończyć, bo dziś mają przyjść zamówione miskanty. Musimy szybko wybrać jakiś żwir i skończyć to, bo karłowe rh, które tam będą zaczynają już kwitnąć

Od siebie wykopałam 3 carexy. Evergoldy na jasnym żwirze to pomyłka - były prawie niewidoczne a do tego zasłaniały je żurawki black taffeta, które były już trzy razy wyższe od nich Podzieliłam je na 12 sadzonek i obsadziłam nimi bukszpanową kulę mamy Modlę się teraz, żeby się przyjęły

Na koniec tulipany naszej cioci, wszyscy mają tulipany to nie będę gorsza
Kindzia 13:29, 26 kwi 2016

Azalie japońskie i wielkokwiatowe jak najbardziej na słoneczko I są rodusie, które na słońcu też radę dają. U mnie na pełnym słońcu rosną i spoko
Ludwika 14:10, 26 kwi 2016

Dlatego też przesadziłam jedną moją mizerną azalię japońską na rabatę przy furtce gdzie jest dużo słońca. Azalia jest biedna, listeczki pozasychane, blade, ale mimo to cała w pąkach kwiatowych i na każdej gałązce widzę, że wypuszcza nowe listeczki Mam nadzieję, że da radę i jak zregeneruje sobie zieleń to będzie ładnie zdobić
Kindzia 14:23, 26 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Dlatego też przesadziłam jedną moją mizerną azalię japońską na rabatę przy furtce gdzie jest dużo słońca. Azalia jest biedna, listeczki pozasychane, blade, ale mimo to cała w pąkach kwiatowych i na każdej gałązce widzę, że wypuszcza nowe listeczki Mam nadzieję, że da radę i jak zregeneruje sobie zieleń to będzie ładnie zdobić

Na pewno odżyje na słoneczku. Sypnij nawóz i podlewaj. Będzie dobrze
kasja83 16:56, 26 kwi 2016

Piękny i dorodny bukszpan.
Nie ważne samo tempo, ale fakt, że do przodu. Wiadomo praca, mnóstwo zajęć-czas ucieka, a ogród to zjadacz czasu
Ludwika 21:41, 26 kwi 2016

Dziś udało mi się posadzić 8 miskantów i 3 hortensje Limki. Zdjęć nie ma bo jak uporządkowałam ziemie i podlałam to już się ściemniało właściwie ...

Sadzoneczki miskantów przyszły malutkie ale bardzo dobrze ukorzenione. Mam nadzieję, że szybko nabiorą masy