Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 14:49, 13 cze 2016

Domi, w końcu zaczynam doceniać to, co mam
bozga 22:01, 13 cze 2016

A jakie piękne masz ostróżki, moje ciągle jakieś słabowite, widocznie sąsiedztwo im nie odpowiada. A tak ogólnie to człowiek często nie docenia tego co ma a masz naprawdę na czym oko zawiesić
aga_podlasie 22:51, 13 cze 2016

Dzięki Bożenko za miłe słowa. Moje ostróżki mają już kilka lat i z każdym rokiem nabierają masy.
Uczę się doceniać, do tego trzeba chyba dojrzeć.
zoja 07:17, 14 cze 2016

Wow! Jak pieknie u Ciebie!
Dominika11 07:19, 14 cze 2016

aga_podlasie napisał(a)
Domi, w końcu zaczynam doceniać to, co mam
dopiero teraz, ale lepiej ...
marzena_p 07:30, 14 cze 2016

Oglądając twoje fotki dostałam doła .Tak ładnie u ciebie , u mnie sucho ,rośliny się męczą a zielsko szaleje. .
aga_podlasie 15:05, 14 cze 2016

zoja napisał(a)
Wow! Jak pieknie u Ciebie!

Dzięki zoja
aga_podlasie 15:06, 14 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
dopiero teraz, ale lepiej ...

Wiem, wiem
aga_podlasie 15:21, 14 cze 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Oglądając twoje fotki dostałam doła .Tak ładnie u ciebie , u mnie sucho ,rośliny się męczą a zielsko szaleje. .

Daj spokój, to ładne zdjęcia po prostu
My lejemy wodę bez opamiętania. Zielska też mam mnóstwo, skrzyp po kolana, ale zrywam go i przerabiam na gnojówkę. A co! niech odda ziemi co ma cennego.
Ale na przykład wczoraj wyrzuciłam 7 choin kanadyjskich, którym osypały się igły. Wypadają po kolei tuje Kórnik, nie wiem co im dolega. Ostatni świerk serbski, który jeszcze wczesną wiosną dobrze rokował, wygląda coraz gorzej. Można się załamać. Jak ogarnę jedno miejsce to się okazuje, że w tym czasie zaniedbałam inne. I tak w kółko.
UlaB 21:02, 14 cze 2016

aga_podlasie napisał(a)

Jak ogarnę jedno miejsce to się okazuje, że w tym czasie zaniedbałam inne. I tak w kółko.

i to jest powód dlaczego moja działka jest takiej wielkosci jakiej jest
przy moim i m. trybie pracy szlag by mnie po prostu trafiał - nie mam złudzeń, ze dałabym rade zapanowac nad otoczeniem w sposob o jaki mi chodzi... moze gdy dzieci będą duże, a ja albo zmienie prace albo "zalicze" najbliższy etap - wtedy pomysle o czyms bardziej rozwojowym (o ile w ogole jest sens osiedlac sie do konca zycia w Europie - coraz bardziej w to wątpię)

Aga, dajesz rade! Poczatki są trudne. Może lejecie za duzo wody skoro padają Ci iglaste? Mówiłaś, ze masz gline pod spodem. Ale ze zdjec widac, ze reszta Ci rosnie jak szalona Trzeba sie uzbroic w tajną bron ogrodnika - cierpliwosc - i bedzie dobrze!