Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Anda 16:25, 25 cze 2016

Mme Isaac Pereire śliczna. Normalnie zazdraszczam Liczę na częste fotki i opisy Jude ślicznie się zapowiada. Lampiony nastrojowe.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 16:36, 25 cze 2016

Anda napisał(a)
Mme Isaac Pereire śliczna. Normalnie zazdraszczam Liczę na częste fotki i opisy Jude ślicznie się zapowiada. Lampiony nastrojowe.

Mme mam nadzieję, że będzie zachwycać. Puki co muszę ją posadzić. Chcę ją puścić na kratce. Jeden maleńki kwiat padł w upał 36 stopniowy w jeden dzień.

Obiecuję focić jak tylko będzie co.
MirellaB 20:18, 26 cze 2016

Karolka to pokazuj kwitnące róże często

Trzmielinę obcięłaś? Moje wszystkie po cięciu
Mixtoorka 21:58, 26 cze 2016

Tak, trzmieliny uporządkowałam . Jutro w planach mam bukszpany. Powinnam też Danici moje podciąć. Wysadziłam Jarocin. Ale za blisko płotu, muszę ją jutro odsunąć trochę jeszcze.
Zrobiłam pierwsze w życiu kanciki trawnikowi od siedmiu boleści. Znów dosiewam trawę. Są łyse placki. Kilka cm kwadratowych i idzie jak po grudzie. Za mocno gliniasta ziemia była dowieziona. Żle się krzewi.

Byłam dziś na działce, pierwszy raz od kwitenia. Całą drogę do domu płakałam. W takim stanie widziałam ją jak ją przejeliśmy po kilku latach porzucenia. Chwasty wyższe ode mnie. Zagłuszyły większość bylin. Znów będziemy zaczynać od nowa. Ale nie rozerwiemy się. Taki czas. Ale serce mi pęka.

Mme Isaac przywitała mnie dziś kwiatem.

MirellaB 22:12, 26 cze 2016

Kanciki bym chętnie zobaczyła

Karola nie martw się działką, no nic nie poradzisz, brak czasu i zarosło
Może córki by Ci pomogły w pieleniu?

Coś mi się wydaje, że chyba dopadł Cię kryzys ogrodowy
Mixtoorka 22:36, 26 cze 2016

Sama na działce niewiele zrobię, potrzebny mi M. Kosiarki nie wezmę bo za duża. On zajmuje się mamą albo w pracy. Byłam gotowa na dramat ale to co zobaczyłam przeszło moje wyobrażenia. Maczeta potrzebna, żeby wykarczować chwasty .

Cieszę się, że Maluśkiewicza ogarnęłam i dumna jestem z tego co zrobiłam. Knuję coby tu jeszcze wcisnąć. Ale takiego efektu oczekiwałam. W maleńki sposób spełnić swoje ogrodnicze marzenia. I mam. i patrzę i cieszę się jak mysz do sera.
Mixtoorka 08:56, 27 cze 2016

Poranne Bardzo mi podpowiada kolor tej lilii, pięknie komponuje mi się z Witoldem i żuraweczkami Sweet tea

Mixtoorka 09:02, 27 cze 2016

Janie, mój Shirasawanum

Ten pęd był już suchy. Ta gałązka od góry była czarna. Kupowałam go w marcu, myślałam, że przemarzła.

A do tego coś go okrutnie źre. I nie wiem co....

Mixtoorka 09:04, 27 cze 2016

Wczoraj przywitała mnie piękna i pachnąca Mme Issac P. I coż, że tylko jedna

Mixtoorka 09:07, 27 cze 2016

Jarocin z rana

Ma trudny do uchwycenia kolor. Bardziej malinowy niż fuksjowy. Muszę pokombinować z ustawieniami..ale nie rano przed pracą