Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

MirellaB 11:02, 20 maj 2018

Karolka roboty masz sporo, ale ja również. Zielsko to nieustanna dłubanina.

Gdzie Ty chcesz rabaty likwidować w Maluśkiewiczu czy w drugim ogrodzie?

Witold w hacone ładnie wygląda. A gdyby ten jeden pęd w połowie obciąć to z boku by wypuścił nowe pędy i się rozkrzewił?

Hacone masz piękne
MirellaB 11:02, 20 maj 2018

Jeszcze chciałam zapytać co to za odmiana klona obok Shirasawy?
nicol21 15:42, 25 maj 2018

No kurcze dziura po witoldzie jest, ale może się zbierze. Oby nie było tak że się zbierze, podrośnie a potem padnie :/.

Ale cisy ładnie Ci podskoczyły, tuje zresztą też.

a to jedno hakone to od zawsze było częściowo cało zielone, czy może w cieniu tak się przebarwia? mi jedno w cieniu podobnie "zdziczało".

Shr jesttakim fajnym słoneczkiem. Super że są takie słoneczka do cienia też
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Basilikum 16:14, 25 maj 2018

oj tak pieknie w Maluskiewiczu hakonki super masz ja mam jedna od Irenki ale cos stoi w miejscu.
Kloniki tez mam takie mini, mini wlasnej produkcji czyli wysial sie ten oj jedyny. az sie boje na rabatke wysadzac, bo je inne rosliny przerosna i zaglusza
Mixtoorka 09:10, 05 cze 2018

Anda napisał(a)
Witold to teraz Witoldzik

Shirasawanaum sliczny.

Witoldzik pożarty przez hakone, stracił kolor, znów jest zielony taki los, gdy się tonie w trawie

Nie wiem co z nim zrobić....
Mixtoorka 09:11, 05 cze 2018

Basilikum napisał(a)
oj tak pieknie w Maluskiewiczu hakonki super masz ja mam jedna od Irenki ale cos stoi w miejscu.
Kloniki tez mam takie mini, mini wlasnej produkcji czyli wysial sie ten oj jedyny. az sie boje na rabatke wysadzac, bo je inne rosliny przerosna i zaglusza

Izunia hakone znacznie urosły od tego rozmiaru na zdjęciu pożarły Witusia. Uwielbiam je, mają 3 lata, one długo nie rosną, myślę że idą w korzenie. Teraz są boskie.
Mixtoorka 09:12, 05 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Jeszcze chciałam zapytać co to za odmiana klona obok Shirasawy?

Mirellko to Klon palmowy Dissectum, viridis- zielony, ale są też czerwone Dissectum- odmiana Garnet.
Mixtoorka 09:13, 05 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Witold w hacone ładnie wygląda. A gdyby ten jeden pęd w połowie obciąć to z boku by wypuścił nowe pędy i się rozkrzewił?

Hacone masz piękne

Na działce, koło domu nic nie ruszam. Choć powinnam przesadzić Red barony bo ich juz nie widać, klony się rozrastają, ale nie mogę się zdecydować co wywalić spod klonów - RB czy zielone żurawki. I jest jak jest
Mixtoorka 09:16, 05 cze 2018

nicol21 napisał(a)
No kurcze dziura po witoldzie jest, ale może się zbierze. Oby nie było tak że się zbierze, podrośnie a potem padnie :/.

Ale cisy ładnie Ci podskoczyły, tuje zresztą też.

a to jedno hakone to od zawsze było częściowo cało zielone, czy może w cieniu tak się przebarwia? mi jedno w cieniu podobnie "zdziczało".

Shr jesttakim fajnym słoneczkiem. Super że są takie słoneczka do cienia też

Wiesz co hakone przez to, że rosnie w cieniu to nie wybariwa się całkowicie, jak był duży Witold jeszcze to była zupełnie zielona, teraz trochę jest żółta

Shirasawanum ma tam dość słonecznie. Zupełny cień to tam u Witolda.

Nie wiem co z nim zrobię, odbija tylko z jednej strony pędu, druga jest objęta zmianami chorobowymi. Jest ryzyko, że padnie, a gdy przetrwa to nie wiem jak będzie wyglądal. Pewnie powinnam go wymienić, ale miękkie serce mam....
Mixtoorka 09:18, 05 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Hacone masz piękne

Mirellko na działce muszę zmniejszyć ilość rabat bo wszystko pozarastało chwastami i trawą, nie daję rady utrzymać tego w takiej kondycji jak powinnam.

Witold odbija tylko z jednej strony jednego pędu, rozważam wymianę go na innego, jeśli nic się nie zmieni.