Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

frezja 10:44, 17 lis 2015

na wiosnę może być trochę więcej koloru... to on ma nas pobudzić do działania
musze jeszcze przyjrzeć się Twoim drzewkom)
Mixtoorka 11:23, 17 lis 2015

Koncepcja jest taka: po lewej: bordowo- zielono- biało, po prawej stronie jasne zielenie z żółciami dyplomatycznie oddzielające nas od sąsiadów. Chętnie posadziłabym żywopłot ciosowy ale to mało dyplomatyczne w naszym przypadku Niech sobie drzewko rośnie
I już wiem, że przyszłą jesienią będę musiała wywalić jedną hortensję z dwóch pomiędzy jeżówkami, bo nie zmieszczą się pewnie Będzie co robić jesienią za rok
Taki urok.

Ja lubię wszystkie te roślinki
olga80 12:13, 18 lis 2015

jak dla mnie super plan. Jak masz mało miejsca do pracy do zapraszam do mnie działka ma 3500m2 i ciężko to ogarnąć wszystko i przysłaby się dodatkowa pomoc ambrowiec to faktycznie cudne drzewko
Mixtoorka 13:21, 18 lis 2015

Ja mam jeszcze ogródek działkowy i tam to jest horror W tym roku nawet dotrzeć nie możemy na nią, chyba w śniegu będę grabić liście spod jabłonek. W ramach wycieczki z dziewczynkami pozbierałyśmy tylko szybko "jabułka". Maliny po uszy, trawa po kolana (świnek się cieszy, jest przynajmniej co zrywać dla niego).Warzywniak nie przekopany....Ogrodowa rozpacz tam panuje.
waldek727 13:57, 18 lis 2015

Mixtoorka napisał(a)
trawa po kolana (świnek się cieszy, jest przynajmniej co zrywać dla niego)

Znaczy się Kawia?
Mixtoorka 15:07, 18 lis 2015

Kawiek
MirellaB 12:23, 20 lis 2015

Ja jestem mistrzynią w upychaniu. Bez problemu na Twoim kawałku bym wszystko zmieściła, a jak będzie się rozrastało to cięła
Już jest super, a będzie pięknie
alis 20:18, 20 lis 2015

Wpadam z rewizytą Przejrzałam Twój wątek, masz już bardzo fajnie, pomimo tego, że malutko miejsca. Wszystko umiejętnie rozplanowałaś i masz ciekawe zestawienia roślin, z czasem będzie cudnie jak wszystko urośnie.
Marzył mi sie klon palmowy, ale w kilku szkółkach odradzano mi go, bo podobno lubi przemarzać. Pozdrawiam

Mixtoorka 07:38, 21 lis 2015

Witam Alicjo . Cieszę się, że podoba Ci się moje maleństwo . Klony dają radę, wiele osób na O ma piękne klony w ogrodach. Pewnie na początku warto je ochronić przed dużym mrozem Liczę, że mój Atropurpureum Witold da radę. Wiosną mam nadzieję klonów będzie więcej . U nas sezon wegetacyjny jest b. krótki. Wiosna przychodzi pózno przychodzi a za to jesień wcześnie.
bql3 11:12, 21 lis 2015

witam,

Eee... no Karolina to widzę już 'końcówka' realizacji - efekty już widać teraz tylko jeszcze schody i masz extra taras! ( ale fotki bankowo wrzucisz gdy tylko uporasz się ze schodani? )

pozdrawiam
Jan