Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 20:47, 11 maj 2016

Masz 30 arów? Wszystko chcesz zagospodarować? Uff ...... toż to kawał ogrodu jest
wrobelki 21:10, 11 maj 2016

Właśnie doszłam do wniosku, że całości nie dam rady jak z połową sobie poradzę to będzie dobrze ale dzięki temu eM będzie miał wymarzony trawnik do grania z krasnalami naszymi
anbu 21:22, 11 maj 2016

To tak jak u mnie, robię tylko połowę terenu, który mam do dyspozycji
jolanka 21:30, 11 maj 2016

anbu napisał(a)
To tak jak u mnie, robię tylko połowę terenu, który mam do dyspozycji

A ja latam po ogrodzie jak kot z pęcherzem, dlatego uparłam sie na trawnik, będę szybciej biegać i mniej sie zabrudzę
wrobelki 21:36, 11 maj 2016

Mam prośbę możecie zerknąć na listę roślin jakie wybrałam czy to będzie dobry zestaw? Bo zakupy coraz bliżej a ja dalej nie jestem pewna czy one będą dobrze wyglądać razem i czy dadzą radę razem rosnąć.
Monka 21:40, 11 maj 2016

jolanka napisał(a)

A ja latam po ogrodzie jak kot z pęcherzem, dlatego uparłam sie na trawnik, będę szybciej biegać i mniej sie zabrudzę

a ja stwierdziłam ,że nie będę biegać po trawniku i robię wszytko aby było mniej koszenia
wrobelki 21:44, 11 maj 2016

Ja tam nic przeciwko trawnikowi nie mam, ale kwiaty też lubię więc w moim ogrodzie musi być i jedno i drugie. Miejsca Ci u mnie dostatek wszystko się zmieści owoce i warzywa też
elmagra 22:04, 11 maj 2016

jolanka napisał(a)

A propos kota. Nie wiem w jakim wątku miałabym to napisać... chcę mieć kota. Już się nawet taki urodził i czeka na mnie w lipcu... Ale jak się ma kot do setki tuj i innych kwiatów i bylin? Wiadomo że koty muszą diusiu... I koopkę też. A kuweta w domu chyba odpada. Czy ktoś z was ma kota i ogród ładny?
Mira104 23:12, 11 maj 2016

Ja mam kotkę syjama i w ogrodzie to skarb, niedopisania. Po 1 łapie nornice, myszy i takie inne nawet dziś do domu chciała mi wnieść nornicę Po 2 wygania z placu inne koty, wcześniej non stop obcy kot był u mnie, obecnie zero. Ale pamiętaj, że tylko kotki są łowne, kocury to lenie Moja kotka ma 5 lat i nie miała nigdy małych, po prostu kiedy widzę, że dziwnie się zachowuje dostaje przez 3-4 dni tabletki i jest ok
elmagra 07:59, 12 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Ja mam kotkę syjama i w ogrodzie to skarb, niedopisania. Po 1 łapie nornice, myszy i takie inne nawet dziś do domu chciała mi wnieść nornicę Po 2 wygania z placu inne koty, wcześniej non stop obcy kot był u mnie, obecnie zero. Ale pamiętaj, że tylko kotki są łowne, kocury to lenie Moja kotka ma 5 lat i nie miała nigdy małych, po prostu kiedy widzę, że dziwnie się zachowuje dostaje przez 3-4 dni tabletki i jest ok

Mira, a co to za tabletki dla kotek? Ja nie wiem czy w całym bałaganie, który jest na codzień miałabym czas jeszcze obserwować zachowanie kota. Obawiam się, że bym przegapiła. Ostatnią moją straciliśmy(13 lat temu), bo przegapiliśmy moment zastrzyku, okazało się, że była kotka i vet powiedział, że zablokowana nie urodzi i nie przeżyje porodu. Gdzieś czytałam na forum, że lepszy kocur, bo odgania inne koty. A co z załatwianiem się? Gdzie twoja kotka to robi? No i kto zazwyczaj podsikuje tuje - kotka czy kocur? (a może to nie ma znaczenia?)