Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

iwka 10:10, 12 maj 2016

Kota miałam kilka dni i już nie będę mieć, wariatka jedna spać przez nią się bałam

Dziewczyny kiedy najlepiej robić jakiekolwiek opryski, wczesnym rankiem czy późnym wieczorem?
Toszka 10:12, 12 maj 2016

bardzo wczesnym rankiem - ok. 5
iwka 10:14, 12 maj 2016

Toszka napisał(a)

uuuuuu dzięki
JoannaDe 10:20, 12 maj 2016

elmagra napisał(a)

No taki już chyba jest ten wewątek... towarzyski. Muszę przemyśleć kuwetę np w garażu... choć wolałabym bez. Joanna, A co z zapaszkiem po kostkach na rabatach? Albo czy Mar nieba Ci przez to rośliny?

Powiem tak, ja nic nie czuje. Bardziej mi bukszpany śmierdzą Moj kocur jak siusia to tez kuca. Marnienia roślin nie zaobserwowałam bo kot robi tam gdzie ma dużo miejsca- jednym słowem nie jest źle.

Toszka napisał(a)
Elu

Może na mnie się obrazisz, ale po co brać zwierzaka, który w domu z rodziną mieszkać nie będzie? W ogrodzie to mozna trzymać lamę, strusia, kucyka, kozę, bo te zwierzęta aż takiego kontaktu z człowiekiem nie potrzebują.

Wydasz kilka tysięcy na kota, a potem zostawisz go samotnego w ogrodzie? To jak go przyzwyczaisz do siebie? Jak nauczysz korzystać z kuwety i z niesiusiania w ogrodzie?

Toszka, odniosę się do tego, co napisałaś, na swoim przykładzie. Moj kot to podworkowiec. Przytulas jakich mało. Oczywiście ma pozwolenie na wejście do domu - pod kontrola oczywiście bo skacze po blatach w kuchni a tego nie znoszę - ale większą część czasu spędza na dworze. I sam się prosi o wypuszczenie. Na noc znika gdzieś w swojej kryjówce. Także to nie tak ze każde zwierze chce być w domu.

PS. Ale muszę przyznać ze moje futra to bezdomne były przez rok. Bo je ktoś zostawił przy przeprowadzce. To tez miało na pewno wpływ. Do kuwety w domu się załatwia. Na podwórku nie ma szans.

JoannaDe 10:23, 12 maj 2016

Toszka napisał(a)

o boshee!
Toszka 10:28, 12 maj 2016

Jakie boshee - ogród o tej porze jest najpiękniejszy i pachnie Jak pachnie!
wschodzące słońce cudownie gra w roślinach
O 5 pryskałam florowitem, akurat dzisiaj

Umarłabym ze strachu wypuszczając kota, że będzie samotnie umierać pod kołami samochodu... w dobie chorych kleszczy też sobie tego nie wyobrażam...no, ale ja to ja... kota nie mam...
Mira104 10:33, 12 maj 2016

Toszka co Ty spać nie możesz w nocy????

mikami 10:37, 12 maj 2016

jejku ja o 5 to dopiero śpię w najlepsze ,pamiętam jak o 3 w nocy wstawałam by jechać do chińczyków do warszawy po towar makabra
Toszka 10:55, 12 maj 2016

jak mieszkałam w mieście to spałam długo i lubiłam to, niby dalej mieszkam "jeszcze" w mieście, ale zmieniło mi się w naturalny sposób - chodzę spać.... wróć! - wstaję z kurami sąsiada i dziś mogę tylko powiedzieć "boshee, przespałam pół życia!!!"
Mira104 10:58, 12 maj 2016

a tam marudzisz Tosia