tak myślałam jeśli chodzi o pampasową, więc nie mam złudzeń i się nie spodziewam po niej żadnych rezultatów....za dużo z nią zachodu....zaszalałam, fakt, teraz muszę rozciągać parapety lub wybudować rozsadnik wysiałam dziś części wdówki
Nawet tak nie myśl musi wyjść ja sobie tak mówię, widzialam zakupy dore podoba mi się ja mam sporo a dzis kupilam naparstnice godecje cukinie i groszek cukrowy i cebule do sadzenia no i radocha a jutro sieje karczocha tytoń i cleome a i lwia paszczka bo do ogrodu na razie nie wychodzę i tez nie widuje
O fiu, fiu,, fajne zakupki nasion
I to wszystko siejesz do doniczek??
Ja nie mam miejsca na parapetach, na wszystko co chciałabym.
Dlatego wysiewam tylko to co mam nowego( trawki) a dużo pójdzie do gruntu .
Pompasową siałam i ładnie powschodziła ale w ciepłym miejscu.
Byliny możesz wysiać na rozsadniku, szkoda miejsca na parapetach. Masz tunel to potem jest gdzie hartować.
Też już zajęłam parapety pojemniczkami.
Ale witaj! przeszłam prawie cały wątek, widzę masz dużo dali, mam wycofać się z nich i ciągle w następnym roku.
Tulipanki Elegant i Upstar miałam wcześniej, jesienią jeszcze dokupiłam.
widziałam Twoją kolekcję u mnie naparstnice dopiero chyba za trzecim podejściem się wysiały, ale od tej pory są już chyba na stałe w moim ogrodzie, bo są piękne ciekawa jestem karczochów, cleome i lwiej paszczy
Aniu nie mam szans wysiać tego wszystkiego do doniczek bo parapetów mi już brakuje, a Mój się już denerwuje gdy na to patrzy a muszę się z nim jeszcze podzielić parapetem na pomidory biedny gdyby widział jak można wykorzystać do tego celu podłogę dużo nasionek pójdzie do gruntu
to może zmienię zdanie co do pampasowej ale tylko jak mi coś wyrośnie (póki co nic)z tego co słyszałam to jest jednak trudna w wysianiu a potem przechowaniu, no ale skoro już mam nasionka to stwierdziłam, że trzeba spróbować masz rację co do bylin, właśnie kombinuję by zrobić rozsadnik wysiewam na parapetach z prozaicznego powodu, u mnie nie wiem czemu ale jest mnóstwo ślimaków, które wcinają wszystkie małe roślinki....w tym roku wymyśliłam, by ochronić trochę przed nimi małe roślinki by nakryć je przeciętą na pół butelką 1l plastikową, zrobię takie małe miniszklarenki i w tym celu zbieram od pewnego czasu butelki, zobaczymy co z tego wyjdzie Tunel mam niestety foliowy, który dopiero zakładamy na początku maja a to już trochę za późno, chyba, że zmobilizuję Mojego by zrobić to w tym roku wcześniej, dobra myśl dalii i aksamitek zawsze miałam dużo, w tym roku je zredukujemy, tak myślę ale muszę przyznać,że w dużych ilościach wyglądają pięknie nie mogę się doczekać też tych tulipanów, bo w tym roku to ich pierwszy raz
pomidory szybko rosną, problem jest później gdzie je trzymać gdy już podrosną, u mnie w zeszłym roku na parapecie wyglądały jak mała plantacja też kupiłam karłowe, chciałam żółte ale mi nie pozwolili (M nie lubi wynalazków, ciekawe co by powiedział gdyby zobaczył czarne pomidorki )śnieg u mnie znikł, już go niewiele zostało ale pada deszcz, jest ciapa, mokro i nic się nie da zrobić w ogrodzie, szkoda na wszelki wypadek nie zdjęłam jeszcze okryć bo ma przyjść jakaś śnieżyca zostały mi na osłodę tylko parapety