Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Karol99 15:35, 13 lut 2016

Świetne zakupy.
Ja bym byliny posiał do doniczek w domu, szybciej by podrosły. Ale może źle myślę.
gobasia 15:56, 13 lut 2016

byliny lepiej do doniczek, jesli masz miejsce,
a jesli nie ,to na rozsadnik,...ja posiałam jeżówkę w rządeczku przy warzywach i powschodziła,jak podrosła to popikowałam do doniczek i na jesieni posadziłam na rabatkach
Flower1 16:17, 13 lut 2016

wow niezle zakupy ,mysle ze do pojemniczkow w domu zeby podgonic
Marga 18:27, 13 lut 2016

Ale zakupy! Ja to żadnych nasionek nie kupiłam, bo tylko rzeżuchę umiem posiać. Warzywnika tez jeszcze nie mam .
AnnaCh 18:46, 13 lut 2016

Wow, no zaszalałaś z tymi zakupami
Anda 18:47, 13 lut 2016

Jana, ale zakupy, wow. Kiedy i gdzie Ty to wszystko wysiejesz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 21:51, 13 lut 2016

Jana napisał(a)
Dziś byłam z Moim na zakupach ogrodniczych.....w związku z tym, że są Walentynki i sam ma coś na sumieniu to nic mi nie mówił warzywa kupiliśmy i wybraliśmy wspólnie....zamieszczę co kupiłam by wiedzieć jakie to odmiany i by móc stwierdzić po sezonie czy było warto....warzywa zakładam, że zostaną wysadzone ale jeśli chodzi o kwiaty to już nie mam pewności czy wszystko wysieję i czy z tym zdążę, no lekko przegięłam najwyżej część będzie na przyszły rok na nazwę proszę nie patrzeć, kupiłam tam bo byłam dziś w sklepie firmowym więc jak nie skorzystać.....

Hohoho gonisz mnie z nasionkami Fajnie bo będę miała towarzystwo w wysiewaniu.......do lata nam zejdzie ha ha.
Super mieszanka na łąkę
Strasznie jestem ciekawa jak Ci wzejdzie
Z moich doświadczeń: ostróżka , dzwonki jedne i drugie, liatria, nasturcje wilce , orliki - możesz wiosną wysiać prosto w grunt One wszystkie u mnie z takiego siania właśnie
Warzywa wg instrukcji na torebkach. Nie wiedziałam , że mają trojeść w ofercie!
O dmuszka pytaj u Przemka z " Życia w wiejskim ogrodzie"
A kraspedię to ja sobie muszę wygooglować
Marlenaa 22:03, 13 lut 2016

Zakupy mega Jak obrobisz się z taką ilością? U mnie pewnie nasiona by się przeterminowały
Jana 22:44, 13 lut 2016

Karol99 napisał(a)
Świetne zakupy.
Ja bym byliny posiał do doniczek w domu, szybciej by podrosły. Ale może źle myślę.
jak mi starczy doniczek to posieję do doniczek, czytałam, że byliny siać dopiero po jednorocznych bo parapetów w domu braknie coś jest na rzeczy...
Jana 22:46, 13 lut 2016

gobasia napisał(a)
byliny lepiej do doniczek, jesli masz miejsce,
a jesli nie ,to na rozsadnik,...ja posiałam jeżówkę w rządeczku przy warzywach i powschodziła,jak podrosła to popikowałam do doniczek i na jesieni posadziłam na rabatkach
w zeszłym roku też ją wysiałam, ładnie wzeszła, potem do gruntu i na jesień ją przesadziłam i to ją chyba dobiło (ta rozsada) bo zmarniała w oczach.....jak nie odbije to mam jeszcze jedną do wysiania....