Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Mixtoorka 10:51, 05 lip 2018

Ewuś moja Mme Isaac Pereire tworzy mumie, nie rozwija kwiatów. Męczy ją skoczek różany, czy to może być ten powód nierozwijania kwiatów?
11:51, 05 lip 2018
Anda napisał(a)
Oglaszam, ze podjelam wazna decyzje Abraham Darby to piekna roza, pieknie pachnie, ale u mnie zdrowa nie jest. W sumie to myslalam, ze juz jej to przeszlo i ze z roku na rok bedzie lepiej. Dwa lata bylo dobrze, nawet bardzo dobrze, a teraz znow ma rdze, ale tak mocno, jak jeszcze nigdy nie miala. Myslalam, ze to wina podkladki, bo po jej odrzuceniu bylo lepiej. Niestety, teraz jest znow gorzej. Zdecydowalam wiec, ze ja zastapie inna roza.

St. Cecilia w tym roku tez byla katastrofalna. Myslalam, ze rowniez jak Jude ma raka i ja wykopalam, ale nie. Korzenie i miejsce szczepienia byly w sumie ok. Moze troche male, ale nie wygladaly zle. Teraz na jej miejscu rosnie biala Scabiosa kaukaska.

Mam za maly ogrod na sentymenty, niestety.

Jak tylko skoncza sie upaly zamawiam nowe roze

super ja ostatnio przesadziłam Alna Titchmarsh i Minerwe ..obie mnie nie zachwycaja i jakos słabo je widze ....podsuszyly sie okrunie ...jak sie nie pozbieraja kupie Louise Odier nie ma co sie sentymentami kierowac i trzymac tałatajstwo ...bo po co sie flustrowac

Minerwa cudny kolor!!! che takiego koloru róze ale z wigorem Nowalis) ...ale nic po za tym cały krzak beznadziejny i mało kwiatow i krótko sa ładne ...własciwie jakbym nie wiedziała ze ja posadziłam to bym jej specjalnie w ogrodzie nie zauwazyła
Pszczelarnia 13:52, 05 lip 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Zapach oczywiście jest dla mnie istotny, ale tu akurat mam bardzo duże oczekiwania i sporo kryteriów. Na jedna raz kwitnąca mogę się skusić, ale nie na całą rabatę takich róż. Jedna z wymienionych przez Ciebie jest na mojej liście Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie, zwłaszcza, że miejsca mam sporo, bo ok 5 m długości i szerokości ze 2m

Catalino - róże historyczne przeważnie raz kwitną. Powtarzające - to zdecydowana mniejszość w tej grupie. Niestety.

Pszczelarnia 13:53, 05 lip 2018

Nowe róże!
Catalinasdiary 13:59, 05 lip 2018

Wiem i to mnie cieszy, bo mam okrojony wybór
Pszczelarnia napisał(a)

Catalino - róże historyczne przeważnie raz kwitną. Powtarzające - to zdecydowana mniejszość w tej grupie. Niestety.

la_estrellita 16:58, 05 lip 2018

Hej Ewo, wpadłam ze spóźnioną rewizytą i załapałam się na śliczne fotki. Piny, mam świeżutkie jak bułeczki z rana. I od razu będę męczyć pytaniami. Czym się różni knautia od driakwi (kwiatki jakby takie same)?
Pozdrawiam
malgol 20:51, 07 lip 2018

Ewa, zakochałam się u Ciebie w róży Munsted Wood, która masz w donicy.i dziś droga kupna nabylam Poradz mi czy mogę posadzić ja razem z piorkowka? Planuję dla niej duża donice...
paulina_ns 21:22, 07 lip 2018

W końcu dokopałam się do zdjęć pięknie pokazany ogród, uwielbiam lato i te wszystkie kolory, różnorodności. Pozachwycałam się i lecę dalej
Anda 21:57, 07 lip 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Leda krąży koło mnie od jakiegoś czasu, niestety nie mają jej na stanie

A nie mogą jej dla Ciebie zamówić?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:58, 07 lip 2018

Kawa napisał(a)
hihih
no wiedziałam ze jak tyyyyyle postów to Ewa zdjęcia wsadziła

pięknie, twoje foty są zarąbiste Ewcia

Kami, dzięki Muszę do Ciebie zajrzeć i skomentować bo chyba też coś wstawilaś ostatnio. W niedoczasie lekkim jestem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies