Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 16:06, 08 lip 2018

Wiesz już, jakie?
Anda 16:12, 08 lip 2018

Basilikum napisał(a)

hihi cala Ty

Znasz mnie juz dobrze

tulucy napisał(a)
Wiesz już, jakie?

Dwie juz wiem na pewno, ale nie napisze glosno, zeby mi nie wykupili Nic oryginalnego.
Chce juz kupic w donicach po przyjezdzie z urlopu, czyli w sierpniu.

Ta trzecia bede mogla wciskac dopiero jesienia, jak zrobie przesadzanko na rabacie wschodniej. Bede przesadzac piwonie o 0,5 metra
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nicol21 17:12, 08 lip 2018

Anda napisał(a)

jak zrobie przesadzanko na rabacie wschodniej. Bede przesadzac piwonie o 0,5 metra

zatem witam w klubie przesadzających rośliny co nie lubią przesadzania ja popełniłam przestępstwo z cisami, a Ty z piwonią.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Makao_J 18:09, 08 lip 2018

Ewa ta krwawnica do wody to normalnie w zbiornik? Mam krwawnicę ale w ziemi posadziłam. A Ty piszesz że można też w wodę?
Anda 18:26, 08 lip 2018

nicol21 napisał(a)

zatem witam w klubie przesadzających rośliny co nie lubią przesadzania ja popełniłam przestępstwo z cisami, a Ty z piwonią.

Piwonia da rade na pewno. Juz przesadzalam piwonie i nawet je podzielilam, i wszystko przezylo. Cisy tez zelazne rosliny i jesli sa starsze, to z duza bryla tez dadza rade

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:28, 08 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Ewa ta krwawnica do wody to normalnie w zbiornik? Mam krwawnicę ale w ziemi posadziłam. A Ty piszesz że można też w wodę?

Mam krwawnice w oczku i ladnie rosnie. Mam ja wlozona normalnie w donicy w wodzie. Przesadzilam ja po kupnie do troche wiekszej donicy.
Makao_J 19:33, 08 lip 2018

Anda napisał(a)

Mam krwawnice w oczku i ladnie rosnie. Mam ja wlozona normalnie w donicy w wodzie. Przesadzilam ja po kupnie do troche wiekszej donicy.

A w donicy masz ziemię czy tylko kamienie? Wiesz pytam bo obawiam się że jeśli włożę tam piach to woda będzie wypłukiwać piach i będzie się brudzić.
Ewa777 19:45, 08 lip 2018

Ewa, nie wytrzymałam i zamówiłam kolejne róże
la_estrellita 20:51, 08 lip 2018

Ewo dziękuję za wyjaśnienia. Kupię na próbę jedną sadzonkę knauti i popatrzę na żywo jak rośnie. Śliczna jest. Jeżeli jeszcze kwitnie przez cały sezon jak driakiew to chyba się polubimy.
Catalinasdiary 21:46, 08 lip 2018

Moim zdaniem jest, liście się rozprostowały, jutro kolejną dawkę podam. Co do Ledy, raczej nie zamówią, bo oni je produkuję, ale co się odwlecze...
Anda napisał(a)

Nie używam OW. Jest jakaś poprawa?