Ewo, a jeśli chciałabym zasilić ziemię mączką bazaltowa to kiedy? Teraz czy wiosną ? Czy to obojętne?
Dzięki za rady dotyczące użyżniania ziemi piaszczystej. Odpowiedziałam Ci i jeszcze zapytałam o Biohumus.
Pozdrawiam.
Becketa Ten w parku skradl moje serce Ale wyobraz sobie, ze Grahama tez mam, kupilam w F jako roze angielska, bez licencji. Dosadze do niego jego dzieci, czyli Louise Clements i Versigny.
nie rozumiem za bardzo dlaczego czesc roz jest sprzedawana bez licencji wlasnie, czesc z nich jest juz wycofana przez Austina a czesc dalej jest w sprzedazy, jak Mary Rose czy graham Thomas, czy bodajze Abraham Darby. Moze to sa stare roze, i licencja juz nie jest wymagana?
A co do laczenia BB z SS to kto wiem, mi sie rzucilo w oko, w moim folederze rozanym polaczenie SS z Ascot! Zdjecia sa obok siebie i az mnie wmurowalo (nie wiem, czy pasuja tylko na obrazku, bo wiadomo, kolor zdjecia a rzeczywistosc to inna bajka)
Ewo, a polecalabys ozanke? Teucrium hircanicum.
edit:
czytam uwaznie dyskusje o maczce bazaltowej Dziekuje, b przydatna. powoli ukladam to sobie w glowie!
Niestety nie znam biohumusu, bo tutaj są inne ulepszacze gleby. Jednak myślę, że wprowadzenie do gleby pożytecznych mikroorganizmów i pierwiastków tylko wyjdzie glebie na dobre Mimo to postarałabym się o wprowadzenie do gleby również kompostu. Nie wiem, jaką masz ziemię. Basia ma piaski, więc u niej to nawet konieczność.
Może tak być, że licencja wygasa. Jest jeszcze taka możliwość, że róża jest produkowana dalej, ale aby nie płacić za licencje, nie używa się jej imienia.
SS z Ascot? Hmm, może dać radę To zależy też od tego, co posadzisz w pobliżu. Jeśli żółcie, to będzie eksplozja, ale taka mniej pozytywna Różowy raczej też odpada. Stawiałabym na biały i niebieski
Ożankę mam. Ładnie kwitnie i długo, pasuje do róż, ale... wysiewa się w ilościach niespotykanych. U mnie jest jej zatrzęsienie. Jak chwast. Teraz też ją non stop usuwa, a sieweczek malutkich mam już multum. Tak więc polecam, ale z zastrzeżeniem
No wlasnei sie zastanawiam nad ta licencja, bo zestaw roz widzialam dokladnie taki sam w roznych sklepach. One sa pod nazwami rejestracyjnymi, czyli ausmas a nie graham thomas.
Nie bede mieszac SS z ascot, chyba ze kiedys w innym ogrodzie U mnie bedzie sie spelniac tonalnie z Jude i Shallot, to juz postanowione Ale gneralnie zaszokowalo mnie to polaczenie, i to, ze tak dobrze wygladaja razem, nawet jesli to tylko zdjecia.
A, to z ozanka to jak z werbena w takim razie. W sumie jak sie przyjrzec blizej tematowi, to nawet ok Uwielbiam werbeny, jak cos to usuwam, wiec zaden problem. Dziekuje, za to zastrzezenie. Przydatne