U mnie już druga noc z zerową temperaturą, pochowałam pelargonie i agapanty.
Ewo, czy u Ciebie białe anemony trzymają liście w sezonie, czy im zanikają? W necie informacje są różne, dlatego pytam u źródła Zwykłym leśnym zamierają, mam też majowe, te rosną w sezonie, mam też jakiegoś wyfikanego zielonego też trzyma liście, już sama nie wiemPozdrawiam.
Nie, tego raczej u mnie nie przeczytałaś Tak myślę i myślę, bo może o czymś zapomniałam, ale chyba jednak nie. Zasilać możesz na wiosnę, tak jak to już robiłaś
Pozdrawiam również.
U mnie noce na plusie. Właśnie się zastanawiam, jak długo czekać z agapantem i canną.
Anemone blanda? Tym liście zanikają. U mnie tak mniej więcej w czerwcu.
Anemone canadensis kwitnie późno, juz latem i ta liście ma w sezonie.
Anemone nemorosa kwitnie wcześnie, czyli wiosną i im liście tez zanikają.
Anemone ranunculoides to te z żółtymi kwiatkami i im też zanikają liście w sezonie, ale trochę później.
Ten wyfikany zielony to być może Anemone nemorosa 'Bracteata Pleniflora'? Teoretycznie powinien wciągnąć liście w sezonie, ale te odmianowe mogą inaczej reagować, jak mają odpowiednie warunki, wiesz, żarełko i napoje
Ogólnie dobry popiół nie jest zły To polepszacz gleby, bo jest bogaty w K, Fe, wapń i fosforany. Lubią go organizmy glebowe. Możesz go dać wszędzie. Jednak podnosi też pH. Nie wiem, jakie masz.
Ewo, dzięki za szybką odpowiedź. Co prawda posadziłam już te, które kupiłam stacjonarnie no ale okazało się, że w dobrym miejscu
Mój zielony ma pełny kwiat Szczepka ładnie przyrosła w ciągu sezonu.