Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

oliwka 13:24, 09 cze 2017

Anda napisał(a)

Antyszkodnikowo podlewam preparatem Neem-Vital firmy Schacht. I tylko czasem coś mi je róże, mszyc raczej na nich nie mam. Liście są raczej całe i zielone. Pszczoły wycinające zakola w liściach mi nie przeszkadzają Nie ma ich dużo.

To pszczoły wycinają liście ???? Moze to infantylne pytanie, ale podejrzewałam tylko opuchlaki
Ewa wstawiłam kilka zdjęc róż zapraszam na mój balkon.

Ostatnio podróżowałam i zupelnie nie miałam czasu na forum
buziaki
amelia_b 13:33, 09 cze 2017

Ewciu ale u Ciebie kwiecia Pięknie
rozark 13:41, 09 cze 2017

Anda napisał(a)

Jeśli pogoda na wycieczce dopisze to będą
Na fotki z Twojej wycieczki też liczę

będzie cała relacja
Anda 13:52, 09 cze 2017

oliwka napisał(a)

To pszczoły wycinają liście ???? Moze to infantylne pytanie, ale podejrzewałam tylko opuchlaki
Ewa wstawiłam kilka zdjęc róż zapraszam na mój balkon.

Ostatnio podróżowałam i zupelnie nie miałam czasu na forum
buziaki

Specjalnie sprawdziłam jak sie nazywa po polsku, to miesierka wycina liście
Zaraz wpadnę do Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:53, 09 cze 2017

amelia_b napisał(a)
Ewciu ale u Ciebie kwiecia Pięknie

Dzięki Ameli, coś tam rośnie u mnie między różami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:54, 09 cze 2017

rozark napisał(a)

będzie cała relacja

Super
Milka 15:00, 09 cze 2017

Anda napisał(a)
Taki mam widok z tarasu

Róże obejrzałąm, śliczne
Ale ten widok z tarasu, iście klimat angielski, cudo
mrokasia 11:29, 10 cze 2017

Widoki z tarasu prześliczne! Ogród w barwach jakie lubię .
Obejrzałam aktualne ujęcia i te z początku wątku - kawał dobrej roboty, gratulacje ogromne!!!
babka 11:55, 10 cze 2017

Ewka jesteś w stanie określić szkodnika po "wykrojnikach" na liściu ?? Zgłoszę się do Ciebie jak zrobię foto moich, obawiam się że to robota opuchlaków. One gustują w różach ??
A z mszycami walczę non stop, na Fairy zadomowiły się na stałe. Psikam chemią bo pokrzywa nie działała. Wracają za dzień/dwa :/ Najlepiej jeszcze sprawdza się ręczna robota i zlanie silnym strumieniem wody ale jaka to robota przy okrywowych ...
Nie spotkałam się z takim preparatem jaki Gosi polecałaś. Wiosną dałam nawóz dla róż, co jakiś czas obornik granulowany, fusy z kawy, banany. Karmię, nie żałuję a te stale mało, mało. Co robić , jak żyć ??

Powiem Ci, że widoki tarasowe masz przepiękne, trochę Ci ich zazdroszczę
Rench 12:01, 10 cze 2017

Hej Anda,doradź mi jak mam ujarzmić mrówki na moim Jamesie. Wyżerają mi pąki, pryskałam różnościami,a po godzinie znowu całe roje mrówek.
Już kilka pąków oberwałam,bo i tak nic by z nich nie było,ale dzisiaj odkryłam kolejne zjedzone. Aż mi się wierzyć nie chce,że to mrówki,ale nic nie widze innego na tych pąkach.