Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 21:36, 11 cze 2017

gosika67 napisał(a)
Ewka fajnie jest tak siedzieć u Ciebie na tarasie i pić poranną kawkę.
Wczoraj kupiłam do róż Substral długo działający Róża 2w1.
Ten środek o którym mi pisałaś to niemiecki produkt?
Co jaki czas nawozić róże, ostatni raz w lipcu?
A na mszyce jak często?
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Masz na myśli Neem? Jeśli tak, to tak Ty bywasz w Niemczech to możesz tu bez problemu kupić. Ja zamawiam w necie na Amazonie.
Róże powinno się nawozić do końca czerwca, czyli dwa razy w roku. Pierwszy raz wiosną, marzec lub kwiecień i potem w czerwcu.
Na mszyce nie pryskam, więc nie wiem. Na pewno na opakowaniu jest napisane. Neemem podlewam pewnie ze dwa, trzy razy, jak mi się przypomni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:38, 11 cze 2017

eee_taam napisał(a)
świetny ogród bylinowy ...czekałam na ten dzień kiedy pokazesz nam cos ciekawego....ale wiesz ze mam niedostyt ...fot zdecydowanie za mało

Justynko Będą jeszcze ciekawe fotki, będą. Zapewne w przyszłym tygodniu, jak wrócę z wycieczki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gierczusia 21:41, 11 cze 2017

Anda napisał(a)
Dla porównania Alchemilla epipsila rosnący w tym miejscu trzeci sezon.

Elu, różnica w kwitnieniu jest, ale ten mały też jest ładny, jak już trochę urośnie

Dziękiiii Ewcia nooo jest różnica..spooora jednak ta mgiełka kwiatowa rozpościerajaca nad epipsilà nie może się równać z erythropodà...eeeechhhh..a jak na złość to ten pierwszy nie jest u nas dostępny a ten drugi tak.. ale nawet epipsila jest mniejszy od klasycznego molis , prawda ?? czy znów jestem w błędzie ? dziękuję bardzo za fotki..niesamowite porównanie
Anda 21:50, 11 cze 2017

gierczusia napisał(a)

Dziękiiii Ewcia nooo jest różnica..spooora jednak ta mgiełka kwiatowa rozpościerajaca nad epipsilà nie może się równać z erythropodà...eeeechhhh..a jak na złość to ten pierwszy nie jest u nas dostępny a ten drugi tak.. ale nawet epipsila jest mniejszy od klasycznego molis , prawda ?? czy znów jestem w błędzie ? dziękuję bardzo za fotki..niesamowite porównanie

Epipsila jest trochę mniejszy, ale nie tak wiele, parę centymetrów. Liście są mniejsze w przekroju i nie kładzie się tak szybko po deszczu.
jolanka 21:56, 11 cze 2017

Nadrobiłam trochę Widoki tarasowe do pozazdroszczenia. Tylko leżaczek i książka
Takie wycieczki to bardzo fajna sprawa. Poznaje się ludzi, wymienia poglądy, porównuje też Z tego co piszesz, to na pewno byłaś zadowolona i chyba dowartościowana
22:06, 11 cze 2017
Anda napisał(a)

Justynko Będą jeszcze ciekawe fotki, będą. Zapewne w przyszłym tygodniu, jak wrócę z wycieczki

na takie chwile warto czekac gdzie wycieczka ..było o tym na watku?
Anda 22:12, 11 cze 2017

jolanka napisał(a)
Nadrobiłam trochę Widoki tarasowe do pozazdroszczenia. Tylko leżaczek i książka
Takie wycieczki to bardzo fajna sprawa. Poznaje się ludzi, wymienia poglądy, porównuje też Z tego co piszesz, to na pewno byłaś zadowolona i chyba dowartościowana

Ach, nie wiem, czy dowartościowana? Dlaczego? Chyba nie zrozumiałam.
Wiesz, nie znam tych ludzi jeszcze, ani ich ogrodów, oni mnie też, tak więc więcej słuchałam niż opowiadałam
Anda 22:14, 11 cze 2017

eee_taam napisał(a)

na takie chwile warto czekac gdzie wycieczka ..było o tym na watku?

Wycieczka do Ettenbühl
gierczusia 22:42, 11 cze 2017

Anda napisał(a)

Epipsila jest trochę mniejszy, ale nie tak wiele, parę centymetrów. Liście są mniejsze w przekroju i nie kładzie się tak szybko po deszczu.

Czyli podsumowujac największy mollis, potem epipsilla..na koniec er..aa..nazwy zawsze zapomnę..ale kwiaty fajne u tych dwóch pierwszych, na dodatek epipsila się nie kładzie , a malusi jest malusi i nie taki łał i myśl babo , myśl
Poczytałam o spotkaniu w Towarzystwie i atmosferze ..wiesz Ewciu..Ty po prostu musisz przyjechać na liniowe spotkanie naszego ogrodowiska od razu poczujesz różnicę w atmosferze
Ps..ale ogród fajny..taki..domowy ciekawe jak bėdzie u pozostałych..a to się na ochotnika zgłasza ?? czy jak ?? no wiesz, do kogo następnego się jedzie...
Buziole i jeszcze raz dzięki
Radziu2013 23:09, 11 cze 2017

Anda napisał(a)
Dla porównania Alchemilla epipsila rosnący w tym miejscu trzeci sezon.

Elu, różnica w kwitnieniu jest, ale ten mały też jest ładny, jak już trochę urośnie

Energetyczna burza kolorów Dobrze że przyszedłem bo mam co pooglądać

Przy okazji jak byś mogła kiedyś tam do mnie zajrzeć i podpowiedzieć co to za róża ta pnąca na bramce byłbym wdzięczny