Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:01, 12 cze 2017

malkul napisał(a)
fajnei ci stoi ten przewtornik, ja mam przy warzywniku i ma tendencję do pokładania się

Pewnie masz odmianę mollis, on się trochę szybciej pokłada
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:02, 12 cze 2017

eee_taam napisał(a)
jeszcze raz ogladam te fotki i stwierdzam ze mocno mi przypomina ten ogród nasze ogródki działkowe ...tyle ze u nas na takich działeczkach maja jeszcze postawione szopy/domki na narzedzia i takie tak klamociki

Tu nie widać całego ogrodu, przy domu jest trochę róż, trochę bylin. Szopki chyba są nawet dwie No i dom z garażem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:04, 12 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Klamociki dodają uroku takim małym ogródkom, ale co strona to inne trendy na klamoty.
Szopki i domki na narzędzia są konieczne, bo gdzie to trzymać? W bloku, na balkonie, i nie wyobrażam każdorazowego targania narzędzi w środkach komunikacji miejskiej.
Każdy ogród ma swój regulamin, w jednym muszą być kompostowniki drewniane, w innych murowane, a jeszcze w innych plastikowe. A i tak dowolność jest i rygoru nie ma.
W czasach siermiężnej paździeżówki, i te szopki też były przypadkowe. Każdy robił z tego. co udało mum się dostać albo w sklepie albo z odzysku.

I może dlatego te nasze ogródki tak swojsko wyglądają.

Sorry. Ja tak mimochodem na temat naszych działkowych ogródków.

Nie ma sprawy Haniu. Jasne jest, że klamoty ogrodowe gdzieś trzymać trzeba. Justyna chyba trochę się zdziwiła, że ogród przydomowy wygląda jak działkowy
Anda 19:07, 12 cze 2017

Kamcia napisał(a)

To moze wybierzemy sie obie..

Masz racje jesli chodzi o 'uczuciowosc Niemcow'...tez to zauwazylam.

A jesli chodzi o Wlochow, to tak, jestesmy uczuciowo do nich podobni ale jestesmy tez bardziej zorganizowani i zadnej pracy sie nie boimy. Pracuje z wieloma narodowosciami i powiem szczerze, ze jesli cos sie nie da to trzeba wyslac Polaka a on zaraz znajdzie sposob.

Tutaj żeby ktoś Cię zaprosił na herbatę do domu, to czasem rok potrzeba albo i dłużej
Polak potrafi, prawda?
Kamcia 19:11, 12 cze 2017

Anda napisał(a)

Tutaj żeby ktoś Cię zaprosił na herbatę do domu, to czasem rok potrzeba albo i dłużej
Polak potrafi, prawda?

...zaprosil jak zaprosil ale zeby to jeszcze do skutku doszlo to juz wiekow trzeba.

Im dluzej tu jestem, tym bardziej tesknie.

inka74 21:04, 12 cze 2017

100 krzaczków pomidorów? To jak już produkcja hurtowa. Ja z 3 sztuk nie byłam w stanie owocu w 3 osoby przejeść...
Katkak 21:30, 12 cze 2017

Anda napisał(a)

Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się przyjechać na spotkanie Ogrodowiska Bardzo bym chciała Poza tym Polacy są po prostu bardziej uczuciowi i serdeczni niż Niemcy. Polacy to Włosi północy, tak się tutaj mówi

Nie wiem, jak się odbywa wybór ogrodu do odwiedzania. Chyba ktoś się po prostu zgłasza. Pewnie się jeszcze dowiem

Ewuniu wspaniale byłoby Cię poznać osobiście . Zapraszam do mnie kiedy tylko będziesz mogła
patrycja 21:31, 12 cze 2017

Ewka
Czy wiesz coś na temat róży "Reine des violettes"
Moja mama zrobiła mi prezent i właśnie takową różyczkę dostałam.

Basilikum 08:14, 13 cze 2017

A to bawarzy sa bardziej serdeczni ja jestem troche ponad rok w naszym Klubie, nie jestem najmlodsza i bylam na herbatce u 3 ogrodniczek i wrocilam z wiaderem roslin za kazdym razem

Kamila polaka wyslac albo jeszcze lepiej mojego meza. Ten wszystko potrafi az mi galy czasami wychodza. Nawet w niedziele wlamal sie do naszego domu bez zostawiania szkod
Kamcia 08:43, 13 cze 2017

Basilikum napisał(a)
A to bawarzy sa bardziej serdeczni ja jestem troche ponad rok w naszym Klubie, nie jestem najmlodsza i bylam na herbatce u 3 ogrodniczek i wrocilam z wiaderem roslin za kazdym razem

Kamila polaka wyslac albo jeszcze lepiej mojego meza. Ten wszystko potrafi az mi galy czasami wychodza. Nawet w niedziele wlamal sie do naszego domu bez zostawiania szkod

To masz takie szczescie jak ja!!!

Co do Bawarczykow to masz racje - sa bardziej zyczliwi. Ja zawsze mowie, ze to ma zwiazek z pogoda. W Bremie to wiecej chmur niz slonca wiec i twarze niezadowolone.

Dlatego ja zawsze chcialam na poludnie Niemiec ale los tutaj mnie rzucil. A mnie sie zawsze Baden-Baden albo okolice Jeziora Bodenskiego marzyly.