Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

bdan 08:08, 14 paź 2015

Łukasz ślicznie wyszło. A co do trzmieliny to jak w kabarecie Młodych Panów - "nie wiem panocku, nie wiem".

A jak nie trzmielina, to co? Jak jej tam nie wsadzisz to gdzieś w innym miejscu ją zagospodarujesz, czy w doniczkach będziesz musiał trzymać?
No i zawsze można przecież przesadzić, to juz siostra nawet sama sobie będzie mogła zrobić , jakby inna wizję miała
Iwk4 08:23, 14 paź 2015

Łuki, ta trzmielina jest ok, jeśli ma być biało - zielono.
Ja miałam pod jodłą posadzone w tym roku ptasie łapki, hosty biało zielone, anabell, z tyłu zebrinusa i mi się podobało tak biało- zielono.
Ale muszę wiosną dodać tam ciut koloru, bo lubię kolor.
U siebie masz jeszcze rozchodniki przed. Więc masz ciut koloru.
Tu, jak będzie ci brakowało czegoś, zawsze można dodać. Posadź. Pomysł nie jest zły na biało - zieloną rabatę. Sam czujesz, że będzie dobrze.
Luki 09:20, 14 paź 2015

Danusiu dziękuje liczę na duży efekt hortensji w przyszłym roku, chciałem je dlatego posadzić teraz bo sadzone jesienią są znacznie ładniejsze niż te sadzone wiosną, jednak mają więcej czasu na puszczenie korzeni. Trzmielina jak nie tutaj będzie musiała kiblować w doniczkach, a tego nie chce.

Iwonko ja tą trzmielinę chyba posadzę i to nie dlatego, że jestem do tej wersji przekonany, ale dlatego, że nie chce mi się zabezpieczać 25 doniczek na zimę, a przecież w demolkach i przesadzaniu jestem specjalistą więc jak nie będzie grać lub będę potrzebował w inne miejsce to przesadzę
Za wszystkie opinie dziękuję, zimą będę jeszcze myśleć.
anna_t 14:48, 14 paź 2015

witam, projekt super będę podglądać bo sama planuje ogród z podobnymi kształtami rabat.
inag 22:21, 14 paź 2015

Luki napisał(a)

Ilonko tylko dzięki tobie i Twoim hortensjom Miśki zawitały na tą rabatę
Trzmielina szybko raczej wysoka nie będzie, sam nie wiem

W sekrecie Ci powiem, że miło jest usłyszeć, że mam swój jakiś mały "udzialik" w tak pięknym ogrodzie, który tworzysz.
Życie jest niesprawiedliwe jednak- ja mam tylko jedną siostrę i ona od ogrodu i wszelkich prac z nim związanych ucieka jak najdalej Twoja siostra to wygrała los na loterii
zszywka 16:51, 15 paź 2015

Łukaszu rabata hortensjowa wygląda świetnie Bardzo ładnie będzie wyglądać żywopłocik z trzmieliny

A cebule masz już posadzone?
violinek 19:28, 15 paź 2015

Ufff juz jestem na biezaco ...dzialka bardzo podobna do mojej -tez ten sam areal i podobny taras ze skarpa ...i teraz czekam na te skarpe -co tam wymyslisz ..bo u mnie sa i roze i lawenda i kule bukszpanowe i nadal mi to jakos nie bardzo sie widzi
Luki ..swietna robota , az milo podpatrywac
Luki 20:28, 15 paź 2015

Aniu bardzo dziękuje, w tym roku prace już raczej zakończone, jakieś ostatnie porządki i przygotowanie gleby na następnej rabacie

Ilonko patrz jaki zbieg okoliczności, ja też mam jedną siostrę i nie specjalnie rwie się do ogrodniczkowania U siebie Polarki też posadziłem

Patrycja a dziękować, dziękować tylko tulipany trzeba zakopać, ale już przygotowane do wsadzenia, reszta siedzi już w ziemi

Violu dużo nie trzeba nadrabiać nad skarpą będę dumać zimą, kuszą mnie tam trawy, ale też miałem w planach buksy róże i lawendę. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Pawlus 22:34, 15 paź 2015

A mi skarpa od razu skojarzyła się z tą z "Zimozielonego".

Z granitowym murkiem fajnie by współgrała. Ale na pewno też wymyślisz coś ekstra
Luki 22:53, 15 paź 2015

Paweł, ojj taka byłaby piękna, ale na południowej wystawie nie wypali (a raczej się spali) takie zestawienie roślin i jak na razie przez rok nic nie wymyśliłem