Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Brzozowadzie... 11:33, 23 wrz 2019

A ja w ogóle nie zbieram wrotyczu, taki ze mnie marny ogrodnik A rodki poobgryzane! No lenia mam, czy coś
Pszczelarnia 12:08, 23 wrz 2019

Pani Jesień u Ciebie już i drzewa pokazujesz, a ja jak ten motyl jeszcze za kwiatami latam.
sarenka 15:14, 23 wrz 2019

mrokasia napisał(a)
U mnie dziś jakoś szaro i mglisto. A wczoraj było tak pięknie...
Zaraz idę na krótki spacer z psem to sobie wrotyczu przyniosę . Bo też mam taki nieużytek zaraz za domem. Trzeba korzystać póki jest .
Dobrego tygodnia Haniu .

Mam nieużytek za płotem, pełno tam kleszczy, więc nie wejdę ale jak o tej porze roku wygląda wrotycz?Bo latem to pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wrotycz jest też dobry na pedraki?
Gruszka_na_w... 19:47, 23 wrz 2019

galgAsia napisał(a)

Dzień był cuuudownie letnio - jesienny Ginnala zaczął mi się przebarwiać - 1
listek!

U mnie tez jeden. Ale będzie więcej.

Oczary świecą.

Tojady niebieszczą.

A dereniom prócz liści, poczerwieniały gałązki.

Pióropusze falują. Słonko świeci. Tylko papiery na biurku skrzeczą okrutnie. ijak nie dadzą się pogodzić z tym, co za oknem.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:53, 23 wrz 2019

mrokasia napisał(a)
U mnie dziś jakoś szaro i mglisto. A wczoraj było tak pięknie...
Zaraz idę na krótki spacer z psem to sobie wrotyczu przyniosę . Bo też mam taki nieużytek zaraz za domem. Trzeba korzystać póki jest .
Dobrego tygodnia Haniu .

Dziękuję za życzenia. Stos biurokratyczny znacznie się pomniejszył. Mam nadzieję, że druga połowa tygodnia będzie już spokojniejsza.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 19:55, 23 wrz 2019

Matko, ty jeszcze walczysz?!? Masakra jakaś...
Moje tojady też ! I ptaki zaczęły przeloty-odloty. Akurat na moim ogródkiem mają korytarz powietrzny A dzisiaj już jesień...
Gruszka_na_w... 19:58, 23 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
A ja w ogóle nie zbieram wrotyczu, taki ze mnie marny ogrodnik A rodki poobgryzane! No lenia mam, czy coś

Niby zbieram i podlewam, ale niezbyt systematycznie. Do osiągnięcia skuteczności i solidnego podlania całego ogrodu potrzebowałabym cysterny z sikawką. Konewka nie jestem w stanie zrobić tego skutecznie.Odrzuć te wyrzuty sumienia.

Gruszka_na_w... 20:03, 23 wrz 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Pani Jesień u Ciebie już i drzewa pokazujesz, a ja jak ten motyl jeszcze za kwiatami latam.

Tak latasz?
Mają używanie!

Wkrótce kolejna dostawa będzie.

Gruszka_na_w... 20:06, 23 wrz 2019

sarenka napisał(a)

Mam nieużytek za płotem, pełno tam kleszczy, więc nie wejdę ale jak o tej porze roku wygląda wrotycz?Bo latem to pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wrotycz jest też dobry na pedraki?

Ubierz się szczelnie, a po powrocie wytrzep ubranie i wejdź pod prysznic. Zdjęcia wrotyczu znajdziesz w necie. Powodzenia!
galgAsia 20:08, 23 wrz 2019

Hania, przez Ciebie (sic!) kupiłam 2 gaury. Już mnie dziewczyny nastraszyły, że różowe lubią nie przetrwać zimy, ale co tam... To teraz mi powiedz, co i jak z onymi robić, żeby były piękne (gdyby przez przypadek przeżyły )