To i ja trochę zahaczyłam owej epoki moją pierwszą pracą.Właśnie przypomniałyście mi kwiaty, poczęstunek i prezenty (u nas było na bogato).
Macham, bo zaglądam tu ciągle ale po cichu.Lubię jesień ...
Dereń Elegantissima ma drobniejszą budowę, cieńsze gałązki, jest najniższy.
Sibirica, Aurea i Variegata rosną silnie, gałęzie są grubsze. Im chyba najbliżej do czystego gatunku, czyli derenia białego.
Serdecznie witam. Cieszę się, że klub miłośniczek jesieni się powiększa.
lilak węgierski
Ja jestem miłośniczką jesieni od zawsze.
Uwielbiam jesienne mgły snujące się nad łąkami, zapach ogniska, smak węgierek, feerię jesiennych barw prezentowanych przez lasy liściaste, to, że kubek z ciepłą herbatą jesienią smakuje wyjątkowo, a koce dodają miękkości codzienności.
Haniu, pytanie mam bo wywiązała nam się u Kasi_cs mała dyskusja - na co ty stosujesz oprysk jesienny 5% mocznikiem i jak to robisz? Po poleceniu przez Toszkę tego oprysku jesienią na róże i potem Kasi informacji, że będzie pryskać róże po liściach i łodygach, zaczęłam się zastanawiać nad działaniem tego oprysku na róże teraz w tym okresie. Czy przypadkiem im tym szkody się nie wyrządza. To jednak coby nie było azot. Liście jestem w stanie zrozumieć ale łodygi? Jedyne co znalazłam to artykuł o pryskaniu mocznikiem na parcha u pestkowych na jesieni - linkowałaś ten artykuł. Ale zero o różach. Zastanawiam się czy ty róże też pryskałaś i jakie były efekty? Przepraszam, próbowałam sama dokopać się informacji w twoim wątku ale nic o różach nie znalazłam a wiem, że jednak trochę ich masz )