Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Monia81 19:31, 07 mar 2020

Pomocnik dotrzymuje ci kroku Haniu idziesz jak burza z tymi porządkami, ja dziś uciekałam do domu, zimno, wietrznie i deszcz przyszedł... brrr...
antracyt 20:29, 07 mar 2020

Zazdroszczę pracowitego dnia u mnie padało cały czas, ale i tak nie wytrzymałam w domu i musiałam chociaż na chwilę wyskoczyć i warzywa wysiać.
Piękny masz żywopłot bukowy
Gruszka_na_w... 20:38, 07 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Hania, przecież ten wał to chyba ciągnął Ciebie, a nie Ty jego Matko, Ty nie do zdarcia jesteś Znów połowę O. wpędzisz w kompleksy
Szukam chelatu żelaza, ale nigdzie nie znalazłam. Szukam dalej

Jak patrzę na zmiany klimatu, to coraz bardziej przekonuję się do jesiennego cięcia róż. Przynajmniej nie ma dylematów - ciąć już czy jeszcze nie? kwitną te forsycje? a nie przyjdą przymrozki? Postanowione - tej jesieni tnę róże

Cały rok zbierałam siły na ten dzień. Na szczęście wałowanie robi się raz w roku. Powtarzam sobie wtedy jak mantrę "Trawnik jest najbardziej pracochłonnym i kosztownym elementem ogrodu". Dobrze, że mam go niewiele.
Podlinkowałam Ci chelat.

Jesienne cięcie można zrobić z lekkim zapasem. Gdyby jednak coś nie ten teges, to jest z czego odtwarzać krzaczek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:41, 07 mar 2020

Monia81 napisał(a)
Pomocnik dotrzymuje ci kroku Haniu idziesz jak burza z tymi porządkami, ja dziś uciekałam do domu, zimno, wietrznie i deszcz przyszedł... brrr...

Przydomowy ogród ma jedną wielka zaletę. Oprócz oczywiście wielu innych. Jest tak blisko, że w każdej chwili można się posilić, zagrzać i zrobić krótką przerwę.
Od czasu, kiedy podrosły żywopłoty zrobiło się zdecydowanie zaciszniej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:48, 07 mar 2020

antracyt napisał(a)
Zazdroszczę pracowitego dnia u mnie padało cały czas, ale i tak nie wytrzymałam w domu i musiałam chociaż na chwilę wyskoczyć i warzywa wysiać.
Piękny masz żywopłot bukowy

Żywopłot od strony sadu spełnia już w pełni swoje zadanie. Stare listki zaczną opadać dopiero wtedy, kiedy pojawią się młode.
Aura rzeczywiście nie zachęca do dłuższego przebywania w ogrodzie. A tak się czeka na wolny weekend. W warzywniku może uda mi się podziałać w tygodniu. Ma być cieplutko.
antracyt 21:00, 07 mar 2020

A ile lat ma ten żywopłot? Ciekawa jestem ile będę czekać.
deszczowymaj 21:06, 07 mar 2020

Noo Pięknie jak czytam i widzę jak już masz ślicznie .. to uświadamiam sobie jak jeszcze dużo ja mam do zrobienia masakra jakaś ..wiecznie coś
AnnaCh 21:11, 07 mar 2020

Uwielbiam takie pracowite soboty Ostatnio mimo braku sezonu takie ciągle miałam w domu, a to malowałam sufity, a to cegłę lepiłam
Dziś cały dzien mimo zimna na ogrodzie
Gruszka_na_w... 21:14, 07 mar 2020

antracyt napisał(a)
A ile lat ma ten żywopłot? Ciekawa jestem ile będę czekać.

Siedem. Ale od dwóch lat ma już swoją docelową wysokość.

W 2014 wyglądał tak- to samo ujęcie- sad i po prawej żywopłot.

2015- widać go za pergolą

antracyt 21:17, 07 mar 2020

Super, oczyma wyobraźni już widzę coś takiego u siebie dzięki za te zdjęcia porównawcze