Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 19:59, 21 wrz 2020

galgAsia napisał(a)
Haniu, dzień był cudny zaiste Też z niego korzystałam na maxa
Jeża zazdroszczę wręcz obsesyjnie. Trzymam kciuki za Twojego. U siebie, po ogarnięciu dziczy, też stawiam domek

Twój ussuryjski wzbudza moją tęsknotę. Nic to, za chwilę posadzę nowego. I za kilka lat też będzie taki piękny

Pięknego, dobrego tygodnia Ci życzę (mimo wszystko) Ściskam

Poniedziałki mam najgorsze. Kiedy one miną, resztę da się ogarnąć w miarę spokojnie.
Pierwszy jeż zawitał do ogrodu w wiaderku. Sąsiadka za płotem dostała prawie histerii, bo go odkryła pod swoimi tujami. Włożyłam go do wiaderka i przeniosłam w zarośla u siebie. Zamieszkał zimą w drewutni. Ten wczorajszy to chyba potomek tamtego.
Klon urośnie. I będzie co podziwiać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:02, 21 wrz 2020

Gosiek33 napisał(a)
Jeża masz! Szczęściara

Nie wiem, czy po okolicy nie chadza ich więcej. Wczoraj sąsiadka mi opowiadała, że musieli demontować panel ogrodzenia, bo jeż zaklinował się między ziemią a panelem (nie mają podmurówki).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:04, 21 wrz 2020

Nowa12 napisał(a)
Moje przychodzące jeże coraz bardziej buszują w ogrodzie. Codziennie dołki w trawniku znajduję i kupy .
Przyjdzie zamówiony domek to go postawię gdzieś żeby miały hotel .

Hotel brzmi dumnie. Z pewnością poczują się ważnymi gośćmi.
antracyt 20:12, 21 wrz 2020

A ja się wczoraj dziwiłam skąd mam ostatnio dziwne dołki w trawie
Gruszka_na_w... 20:39, 21 wrz 2020

antracyt napisał(a)
A ja się wczoraj dziwiłam skąd mam ostatnio dziwne dołki w trawie

W trawie nic nie robi. Buszuje pod hortensjami i żywotnikowymi kulkami. Jakiś kulturalny mi się trafił.
Pszczelarnia 20:57, 21 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Przysiadłam wczesnym popołudniem na schodkach ganku.

I ja przysiadam, słońce jeszcze grzeje, cisza wokół panuje, gwarne lato odchodzi.

Pięknie, jesiennie.
sylwia_slomc... 21:08, 21 wrz 2020

Do cieniowania możesz wykorzystać tymczasowo miskanty. Póki Ci jakieś nowe drzewko nie urośnie. Różom będzie z nimi do twarzy.

Kimono zapączkowana na maksa.

Kimono jest świetna różą, zdrowa, kwitnąca cały sezon, kolor ładny, ładnie przekwita
sylwia_slomc... 21:10, 21 wrz 2020

Ależ miałam dzisiaj radochę. Od jakiegoś czasu psa niepokoiły zapachy na rabacie frontowej. Dzisiaj wyszło szydło z worka.

Zaniosłam mu miseczke z wodą i kocią karmą. Zjadł wszystko. To maleństwo. Mam nadzieję, że nabierze masy przed zimowym snem.

Dzień był piękny. Godny miana ostatniego weekendu lata.

Białe gaury towarzyszyły rozchodnikom, krwiściągowi, a teraz będą dobraną parą dla astrów.

Świetny mieszkaniec, ale fotki ogrodu cudne!!!
Kawa 11:02, 22 wrz 2020

och Haniu!
a cudnie u Ciebie
oczy można paść godzinami

goodboda miałam 2 i gdzieś mi wcięło nie wiem co sie podziało
ogólnie rozchodniki coś u mnie ostatnio słabo

cudnie!
ussuryjski pięknie się przebarwia wpisze go sobie na listę, jak gdzieś miejsce znajdę to wcisnę!
deszczowymaj 15:00, 22 wrz 2020

Kawa napisał(a)
och Haniu!
a cudnie u Ciebie
oczy można paść godzinami

Prawda to

Właśnie paściam oczy po raz drugi

Piękne Haniu masz rabaty ..

Chciałam zacytować zdjęcie ..ale im dale patrzę tym piękniej więc , nie wiedziałam które wybrać