Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Roocika 09:52, 24 wrz 2020

Wow jakie zdjęcia jeży, niesamowite!!!

Też najbardziej lubię jesień, moja ulubiona pora roku

Ola z tymi jabłuszkami wygląda uroczo.

Astry... no będzie trzeba je sadzić, pięknie wyglądają to tu to tam
galgAsia 13:58, 24 wrz 2020

Hanuś, jestem troszkę w niedoczasie, ale pilnie śledzę Ciebie i ogród
Jeżolki cudne Astry... hmmm, jakie cudne
Zajrzę później, buziaki
Agania 14:30, 24 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jabłonka rajska Ola od posadzenia dobrze owocowała, ale w tym sezonie pobiła wszystkie rekordy.

I takie tam jesienne tamtamy.

Jak wygląda kwitnąca wiosną OLA...poszukasz foto?
Cudownie żarówiasty ten rozchodnik
Agania 14:31, 24 wrz 2020

Są cztery. Zbudowałam im już domek, a w narożnikach działki rozrzuciłam górki ze ścinków po cięciu żywopłotu.

Super i jakie oswojone
mrokasia 16:13, 24 wrz 2020

Czy ja tu widzę ŁAN hakony???

Jeże urocze, zazdroszczę takich gości.
sylwia_slomc... 16:21, 24 wrz 2020

Rośnie wolno. Nie wymaga podlewania, Liście w sezonie zielone, błyszczące. Jesienią trzyma je długo, pięknie się przebarwia. Korona raczej kulista. Nie będzie potworem.
Polecam.

Przekonałaś mnie, szukam miejsca
Gruszka_na_w... 19:39, 24 wrz 2020

Gosiek33 napisał(a)

Ola prawdziwie zaszalała, reszta też bujnie rośnie ale taich kłosów do tej pory nie widziałam !

W tym roku widzę pogrom w moich astrach, floksach i rozchodnikach - susza?

Dobrze, że u Ciebie mogę pooglądać ogród w znakomitej kondycji

Astry i rozchodniki dobrze tolerują suszę. U mnie do lipca był nadmiar wilgoci. Astry trochę wyległy. Pionizowałam je obręczami.
Ten sezon był jakiś dziwny. Mnóstwo nornic grasuje u mnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:41, 24 wrz 2020

mrokasia napisał(a)

Czy ja tu widzę ŁAN hakony???

Jeże urocze, zazdroszczę takich gości.

Łan. A to dobre. Wciąż się zastanawiam, czy ona kiedyś utworzy u mnie taką wypiętrzoną fontannę.
Deszczu w tym sezonie było więcej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:58, 24 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Ale Ci się już ogród zaastrował Trzymam kciuki za jeżowe towarzystwo

W tej gęstwinie astry się sprawdzają. Nie ma problemu z zamaskowaniem gołych "nóżek" tych wysokich.
Jeże dzisiaj się nie pokazały. Jutro sprawdzę, czy karma zniknęła. Może poszły sprawdzać warunki lokalowe w hoteliku

inka74 napisał(a)
Ależ cudni goście!! Mój fukacz tylko wieczorem przemyka i to rzadko. Dobrze że im domek zbudowałaś. Uwielbiam jeże

Jestem pod wrażeniem ilości kwitnących róż i przebarwienia trzmieliny oskrzydlonej. Cudna! Deszczu nam wszystkim potrzeba u mnie też okropna susza.

Jeże wzbudzają sympatię podobną do malutkich kotków. Wszystkim się podobają.
Trzmielina przebarwia się trochę nachalnie. Chyba wole ja w okresie wiosennym. Jest wtedy wyjątkowo subtelna.

Margerytka40 napisał(a)
Jakie fajne jeżyki. Duży sentyment mam do tych zwierzątek. U nas też często się pojawiają, przychodzą na psią karmę i wodę.
Zamówiłam Kimono, trzy sztuki

Nie znam nikogo, kto nie lubiłby jeży.
A Kimono niech spełni Twoje oczekiwania. Swoją bardzo lubię. Nie jest drapieżna.

Roocika napisał(a)
Wow jakie zdjęcia jeży, niesamowite!!!

Też najbardziej lubię jesień, moja ulubiona pora roku

Ola z tymi jabłuszkami wygląda uroczo.

Astry... no będzie trzeba je sadzić, pięknie wyglądają to tu to tam

Od kiedy mam ogród, to łaskawszym okiem patrzę na jesień. Może dlatego, że udało się wyeksponować cudne przebarwienia. Astry są świetnymi zadarniaczami. Wczoraj podczas cięcia żywopłotu odkryłam kilka kępek w brzeziniaku. Sadzone były lata temu i przetrwały.

Agania napisał(a)

Jak wygląda kwitnąca wiosną OLA...poszukasz foto?
Cudownie żarówiasty ten rozchodnik

Proszę. Kwitnie w kwietniu.

Gruszka_na_w... 19:59, 24 wrz 2020

galgAsia napisał(a)
Hanuś, jestem troszkę w niedoczasie, ale pilnie śledzę Ciebie i ogród
Jeżolki cudne Astry... hmmm, jakie cudne
Zajrzę później, buziaki

Mieć czas! Marzę o niespieszności. Trzymaj się ciepło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies