Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:10, 23 wrz 2020

Helen, nie spodziewałam się, że aż tylu tych gości będzie. Początkowo sądziłam, ze mi się w oczach dwoi, potem troi, aż w końcu pojawił się ten czwarty.
Nawet eM się wzruszył na ich widok.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:13, 23 wrz 2020

Tarcia, domek postawiłam tam, gdzie je spotkałam. Buszują w okolicach kompostownika, bo tam chyba najwięcej dżdżownic. Sporo jest w ogrodzie roślin liściastych, na tyłach rabat zostawiam gałązki po cięciu. Ogród jest już bardziej zaciszny. Może się uda.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:17, 23 wrz 2020

TAR napisał(a)
I tak sie jeszcze zastanawiam gdzie mama jezowa? One jeszcze powinny byc przy niej. Jak w ciagu dnia takie wyglodniale to moglo gniazdo zostac zniszczone albo mamie jezowej cos sie stalo.

Chodzę po okolicznych dróżkach. Ruch na nich raczej niewielki. Dorosłego jeża widziałam w sierpniu w tujach sąsiada przy rabacie garażowej. Te nie wyglądają na oseski. Igiełki mają twarde.
TAR 22:23, 23 wrz 2020

jakby nie bylo bede trzymac kciukasy zeby sie udalo, na pewno maja wiecej szans u ciebie niz gdzies w polu. Dokarmianie na pewno im pomoze
sylwia_slomc... 22:41, 23 wrz 2020

Z klona ściętolistnego zadowolona Jesteś? Myślę nad nim
Gruszka_na_w... 22:47, 23 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Z klona ściętolistnego zadowolona Jesteś? Myślę nad nim

Rośnie wolno. Nie wymaga podlewania, Liście w sezonie zielone, błyszczące. Jesienią trzyma je długo, pięknie się przebarwia. Korona raczej kulista. Nie będzie potworem.
Polecam.
Gosiek33 08:13, 24 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ola prawdziwie zaszalała, reszta też bujnie rośnie ale taich kłosów do tej pory nie widziałam !

W tym roku widzę pogrom w moich astrach, floksach i rozchodnikach - susza?

Dobrze, że u Ciebie mogę pooglądać ogród w znakomitej kondycji
antracyt 08:20, 24 wrz 2020

Ale Ci się już ogród zaastrował Trzymam kciuki za jeżowe towarzystwo
inka74 08:26, 24 wrz 2020

Ależ cudni goście!! Mój fukacz tylko wieczorem przemyka i to rzadko. Dobrze że im domek zbudowałaś. Uwielbiam jeże

Jestem pod wrażeniem ilości kwitnących róż i przebarwienia trzmieliny oskrzydlonej. Cudna! Deszczu nam wszystkim potrzeba u mnie też okropna susza.
Margerytka40 08:27, 24 wrz 2020

Jakie fajne jeżyki. Duży sentyment mam do tych zwierzątek. U nas też często się pojawiają, przychodzą na psią karmę i wodę.
Zamówiłam Kimono, trzy sztuki