Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 20:48, 23 mar 2021

April napisał(a)

Dodaj żyłkę przezroczystą i opuścisz na żądaną wysokość bez kaleczenia obudowy

Świetny prezent

Żyłki akurat nie mam na stanie. Brak wędkarza w najbliższym otoczeniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:54, 23 mar 2021

Wreszcie udało mi się wysiać pomidory. Przy okazji wysiałam też zielony i fioletowy jarmuż. Nie używałam go jeszcze w kuchni. Może czas to zmienić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dorii 21:59, 23 mar 2021

Wszystko gotowe zarówno dom jak i ogród, nie ma co śmigać

Wianek cudny, ciężki jest? Może podwójna nitka wydtarczy.
Jomaszka 15:45, 24 mar 2021

Witaj Gruszko
Podasz namiary na metalową pergolę? Szukam podpory dla róż Louise Odier, zależy mi aby pergoli nie przewrócił pierwszy mocniejszy wiatr. Na allegro są pergole po 40 zł, ale nie wyglądają solidnie.
Gruszka_na_w... 21:33, 24 mar 2021

Jomaszka napisał(a)
Witaj Gruszko
Podasz namiary na metalową pergolę? Szukam podpory dla róż Louise Odier, zależy mi aby pergoli nie przewrócił pierwszy mocniejszy wiatr. Na allegro są pergole po 40 zł, ale nie wyglądają solidnie.

Swoją dostałam w prezencie.
To chyba ten sam egzemplarz
Mocowałam ją do ziemi 4 prętami metalowymi. Metrowe pręty wygięłam w literkę U i wsunęłam do ziemi chwytając krawędzie pergoli przy nóżkach. Konstrukcja jest teraz stabilna.
Gruszka_na_w... 21:38, 24 mar 2021

Dorii napisał(a)
Wszystko gotowe zarówno dom jak i ogród, nie ma co śmigać

Wianek cudny, ciężki jest? Może podwójna nitka wydtarczy.

Dzisiaj śmigałam po drabinie w kuchni. Ciąg dalszy akcji "porządki wiosenne".

Wianuszek, póki co, wisi na tej wysokości, co wisiał.
Jomaszka 00:53, 25 mar 2021

Dziękuję za odpowiedź
Milka 06:22, 25 mar 2021

Wianek iście wiosenny
Dorii 11:32, 25 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzisiaj śmigałam po drabinie w kuchni. Ciąg dalszy akcji "porządki wiosenne".

Wianuszek, póki co, wisi na tej wysokości, co wisiał.

I ty piszesz że sił brak? Zazdroszczę energii.
Zwlec się z łóżka nie mogę żeby nie dzieciaki to bym wcale nie wstawała.

Przedwczoraj wyszłam do ogrodu jedną rabatę ogarnęłam dzisiaj też chciałam ale na razie sił brak. Może po drugiej kawie ciśnienie trochę podskoczy i będę żyć.
Gruszka_na_w... 21:19, 26 mar 2021

Milka napisał(a)
Wianek iście wiosenny

Od wczoraj wreszcie można naprawdę cieszyć się wiosną. Wreszcie rozwinęły się przebiśniegi.Cały marzec były skulone.

Pękły też pączki na dereniach. Nie mam oczarów kwitnących wiosną; derenie jadalne godnie je zastępują.

Pojawiły się zawilce gajowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies