Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Martka 21:03, 04 mar 2022

O tak, kosy również uwielbiam. "Moje" ostatnio wyniosły się z ogrodu chyba po tym, jak zjadły wszystkie owoce cisów. Od dobrego miesiąca ich nie ma. Nie mam żadnych innych jagód poza cisami, stąd plany nasadzeń uwzględniające taki czynnik. Uwielbiam te ich "niskie przeloty" po ogrodzie, jeśli coś przeleciało szybko i metr nad ziemią, to były kosy Makolągwy u siebie nie widziałam jeszcze, a piegży w ogóle. Rudziki jeszcze mi się trafiały i dzwońce regularnie śmieciły - te z kolei bardzo śmiesznie jedzą, rozrzucają dookoła, wróble wyraźnie lubią ich obecność.
Gruszka_na_w... 22:26, 04 mar 2022

Moje kosy oswoiły się z nasza obecnością. Zupełnie się nas nie boją. Spacerują po ganku i tarasie. One bardzo szybko biegają. Budują gniazda w drewutni lub w tujach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
aciaz1000 22:36, 04 mar 2022

Cześć,

Od dłuższego czasu wertuję wątki na ogrodowisku i zaczytałam się też w twoim.
Lektury starczy mi na dłuższy czas, toż to 1900 stron.. ale ile się dowiem i nauczę to moje
Marzę żeby mieć taki ogród jak twój

Także przyszłam się przywitać i zapraszam w wolnej chwili do mnie, nie ma co oglądać ale każda rada na wagę złota

Pozdrawiam serdecznie
Ewik 22:48, 04 mar 2022

Jak znajdziesz chwilkę to zapraszam na małą burzę mózgów do mnie. pomoc potrzebna .
Anna_I 12:03, 05 mar 2022

Haniu, odwiedziłam i ja Twój ogród W nocy kilka stron już nawet przeczytałam, zdjęcia pooglądałam i chcę więcej
Gruszka_na_w... 14:16, 05 mar 2022

aciaz1000 napisał(a)
Cześć,

Od dłuższego czasu wertuję wątki na ogrodowisku i zaczytałam się też w twoim.
Lektury starczy mi na dłuższy czas, toż to 1900 stron.. ale ile się dowiem i nauczę to moje
Marzę żeby mieć taki ogród jak twój

Także przyszłam się przywitać i zapraszam w wolnej chwili do mnie, nie ma co oglądać ale każda rada na wagę złota

Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie w moich progach.
Oj, tak. na forum, jeśli się chce, można zdobyć bezcenną wiedzę. Sama wielokrotnie korzystałam z doświadczeń i obserwacji innych. Życzę powodzenia w tworzeniu własnego ogrodu. Dzięki obecności na forum z pewnością będzie to ciekawa, twórcza przygoda.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:17, 05 mar 2022

Ewik napisał(a)
Jak znajdziesz chwilkę to zapraszam na małą burzę mózgów do mnie. pomoc potrzebna .

Byłam. Trudne decyzje przed Tobą. Mam nadzieję, że uda się znaleźć właściwe rozwiązanie.
Gruszka_na_w... 14:20, 05 mar 2022

Anna_I napisał(a)
Haniu, odwiedziłam i ja Twój ogród W nocy kilka stron już nawet przeczytałam, zdjęcia pooglądałam i chcę więcej

Na swój ogród się u Ciebie nie powoływałam. Mamy bardzo odmiennie upodobania roślinne, ale staram się pomóc w procesie organizacji przestrzeni, bo to akurat jest niezależne od preferencji estetycznych.
Ewik 17:34, 05 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Byłam. Trudne decyzje przed Tobą. Mam nadzieję, że uda się znaleźć właściwe rozwiązanie.

Dziekuje bardzo , oj bedzie nad czym myśleć, oj bedzie
Anna_I 18:21, 05 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Na swój ogród się u Ciebie nie powoływałam. Mamy bardzo odmiennie upodobania roślinne, ale staram się pomóc w procesie organizacji przestrzeni, bo to akurat jest niezależne od preferencji estetycznych.

I jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc i wszelkie sugestie Upodobania roślinne może mamy i inne, ale kocham każdą roślinkę, choć nie wszystkie chciałabym mieć
Doczytałam do wpisu, gdzie piszesz o krzewuszce przy tarasie ja z drugiej strony tarasu też mam krzewuszkę, tyle, że w odm. Variegata.

Haniu wywalczyłam tą rabatę, o której pisałaś, że by się przydała- jak pogoda pozwoli we wtorek zaczynam ją wytyczać