Gruszka_na_w...
20:46, 07 cze 2023
Foldery zdjęciowe z poprzednich sezonów przenoszę na dysk zewnętrzny. Ze zdjęciami z 4 pór roku będzie problem, ale można w naszą forumową wyszukiwarkę wpisać Ola, jabłonka Ola i z pewnością będą zdjęcia
https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=jab%C5%82onka+Ola&search_in=posts&commit=Szukaj
Moja rośnie na owalnej rabacie wokół studni. Tnę ją w okolicach końca lutego. Mam tam niewiele miejsca i zbyt szeroki pokrój utrudniałby komunikację.
Podczas kwitnienia wygląda tak
Młode listki mają nutkę czerwieni, potem są soczyście zielone. Jabłuszek jest mnóstwo. Mają ok. 3 cm średnicy i są czerwone. Utrzymują się na drzewku do stycznia. Zajadają się nimi ptaki.
Przebarwia się na miodowo, ale listki dosyć szybko opadają.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz