Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Andrzej_ 01:05, 07 lis 2016

Gruszko, ależ u Ciebie się dzieje w ogrodzie! Takie bogactwo form i kolorów na początku listopada fiu fiu... Świetne foty
Basilikum 06:33, 07 lis 2016

wow ale Ci pani jesien pieknie ogrod pomalowala
az sie nie chce wierzyc, ze to listopadowe fotki
Gosiek33 08:35, 07 lis 2016

Być może to Hulsdonk White, nie mam pojęcia rośnie na osiedlu kilka starych drzewek i naprawdę przyciągają uwagę. Dla moich wybrałam właśnie suche i słonecznie miejsce, mam nadzieję, że im się tam spodoba
AgataP 08:45, 07 lis 2016

Przyszłam na jesienne kolorki do Ciebie Jak zwykle pięknie
Makusia 09:40, 07 lis 2016

HAniu rabata najbardziej zimozielona wciąż jeszcze bardziej kolorowa, niż zimozielona
Pokazałaś ją miesiącami i na każdym zdjęciu ferie barw- ja poproszę o zdjęcia z bezśnieżnego stycznia

Klonik...mniam
Wendy79 16:33, 07 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czy dobrze widzę, że za świerkiem masz żywopłot grabowy? Jak blisko siebie sadzone?
Gruszka_na_w... 16:53, 07 lis 2016

Makusia napisał(a)
HAniu rabata najbardziej zimozielona wciąż jeszcze bardziej kolorowa, niż zimozielona
Pokazałaś ją miesiącami i na każdym zdjęciu ferie barw- ja poproszę o zdjęcia z bezśnieżnego stycznia

Klonik...mniam

śnieżna, jałowce jeszcze nie były u fryzjera

styczeń był mocno śnieżny, w miarę bezśnieżne mam tylko z profilu

z kwietnia jeszcze bez ogrodzenia byliśmy. W czerwcu mocno przycięłam po bokach kolumnowe jałowce. Bardzo zyskały na urodzie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 16:54, 07 lis 2016

Gruszko,
ależ u Ciebie kolorów! Już zakopczykowałaś róże?

Ja też nie mam planów na 2017 albowiem jeszcze 2016 niewykonane.
Gruszka_na_w... 16:57, 07 lis 2016

Wendy79 napisał(a)

Czy dobrze widzę, że za świerkiem masz żywopłot grabowy? Jak blisko siebie sadzone?

To świerk serbski. On ma wąski pokrój. Był sadzony chyba 1 m od żywopłotu. W razie kolizji można go podkrzesać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:13, 07 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Gruszko,
ależ u Ciebie kolorów! Już zakopczykowałaś róże?

Ja też nie mam planów na 2017 albowiem jeszcze 2016 niewykonane.

Uczę się cierpliwości. Co się dało, to zaplanowałam i wykonałam. Teraz czekam na odzew roślin. To jest chyba ten najtrudniejszy moment zabawy w bycie ogrodnikiem. Trzeba się nauczyć współpracy z roślinami i z pokorą przyjąć ich decyzje (chcą być i rosnąć, czy też mają inne plany). Na róże wsypałam po pół wiaderka kompostu. Dosypię jeszcze liści. Przy -5 stopniach już mi się nie chce biegać z taczką.

Afrykańskie stokrotki mnie zachwyciły. Kwitną od maja/czerwca. Teraz chyba nawet lepiej niż latem. I chryzantemy też lubię. Nawet jest nie tworzą gęstej kępy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies